XQP150 Rental Generator Set Caterpillar


Control Panel

Usage:

XQP150 PJ7

Elektronikus modul rendszerű vezérlőpanel 4.2B (EMCP 4.2B) (Ha a felszereltség része)



Illusztráció 1g02082653
EMCP 4 vezérlőrendszer panel
(1) Kijelző képernyő
(2) Váltóáram-áttekintő billentyű
(3) Motor-áttekintő billentyű
(4) Főmenü billentyűje
(5) Riasztások visszaigazolásának billentyűje
(6) Esemény visszaállításának billentyűje
(7) Eseménynapló
(8) Futtató billentyű
(9) Automata billentyű
(10) Leállító billentyű
(11) ESC billentyű
(12) Felfelé nyíl
(13) Jobbra nyíl
(14) OK/Enter billentyű
(15) Lefelé nyíl
(16) Balra nyíl

Böngészőgombok

Váltóáram áttekintése (2) - A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a váltóáramra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" információk különböző váltóáramra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor elektromos alkatrészeinek működését összegezik.

Motor áttekintése (3) - A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a motorra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" információk különböző motorra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor-készlet működését összegezik.

Fő menü gombja (4) - A "FŐ MENÜ" gomb azonnal megnyitja a fő menüt, anélkül, hogy ki kellene lépni a megnyitott menükből.

Az elfogadás gombja (5) - Az "ELFOGADÁS" gomb megnyomása kikapcsolja a kürt reléjét. A kürt reléjének kikapcsolása elnémítja a kürtöt. Továbbá, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomása kikapcsol, vagy folyamatos világításra kapcsol bármilyen vörös vagy sárga villogó jelzőlámpát. Az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával globális érvényű riasztásnémítási jelet küld a J1939 adatkapcsolaton keresztül. A J1939 adatkapcsolathoz tartozó indikátorokat úgy is beállíthatja, hogy a globális elfogadási parancs beérkezését követően elnémítsák kürtjeiket.

Visszaállítás billentyű (6) - A "VISSZAÁLLÍTÁS" gombbal minden eseményt visszaállíthat, melyek az adott időpontban visszaállíthatók. (Az aktuálisan JELENLÉVŐ eseményeket nem állíthatja vissza.)

Eseménynaplózó gomb (7) - Az "ESEMÉNYNAPLÓ" gomb megnyomásával a kijelzőn megjelenik az eseménynapló.

BEINDÍTÁS gomb (8) - A "BEINDÍTÁS " gomb megnyomásával olyan üzemmódba állítja a generátorkészletet, amelyben az megpróbálja beindítani a motort, kivéve azon eseteket, amelyeknél aktív vagy jelenlévő leállítási események vannak jelen.

AUTOMATIKUS billentyű (9) - Az "AUTO" gomb megnyomása "AUTOMATIKUS" üzemmódra kapcsolja a motort. A motor beindul, ha a modul indítási parancsot kap egy távoli indítási forrástól.

LEÁLLÍTÓ billentyű (10) - A "LEÁLLÍTÓ" gomb megnyomásával olyan üzemmódba állítja a generátorkészletet, amelyben az megpróbálja leállítani a motort. A konfigurációtól függően előfordulhat, hogy a készlet a motor leállítása előtt meghatározott lehűlési periódust tart.

ESC billentyű (11) - A "KILÉPÉS" gomb a menükben való navigációra szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó az előző, vagy a felsőbb szintű menüre léphet vissza. Ugyancsak a "KILÉPÉS" gombbal léphet ki a felhasználó az adatbeviteli módból, a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben a felhasználó megnyomja a "KILÉPÉS" gombot, a képernyőn végzett módosítások nem mentődnek el a rendszermemóriában.

Felfelé nyíl (12) - A "FELFELÉ" nyíl a különböző menük és ellenőrzési képernyők közötti böngészésre szolgál. A "FELFELÉ" gomb ugyanakkor a beállítási pontok megadásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele esetén a "FELFELÉ" nyíllal növelhetők a számjegyek (0–9). Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "FELFELÉ" nyíllal FELFELÉ lépkedhet a listán.

Jobbra nyíl (13) - A "JOBBRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "JOBRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "JOBBRA" nyíl továbbá a beállítási pontok módosítása során használatos a jelölőnégyzetek bejelölésére, illetve a bejelölés megszüntetésére. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, az adott funkció be van kapcsolva. A "JOBBRA "nyíl megnyomása kikapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, az adott funkció ki van kapcsolva. A "JOBBRA "nyíl megnyomása bekapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

OK/Enter billentyű (14) - Az "ENTER" gomb a menükben való navigációra szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó a következő, vagy az alábbi szintű menüre léphet előre. Az "ENTER" gomb továbbá a módosítások elmentésére is szolgál a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben megnyomja az "OK" gombot, a módosítások elmentődnek a rendszermemóriába.

Lefelé nyíl (15) - A "LEFELÉ" nyíl a különböző menük vagy képernyők közötti böngészésre szolgál. A "LEFELÉ" nyíl továbbá a beállítási pontok programozásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele közben a "LEFELÉ" nyíllal csökkenthetők a számjegyek. Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "LEFELÉ" nyíllal LEFELÉ lépkedhet a listán.

Balra nyíl (16) - A "BALRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "BALRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "BALRA" nyíl továbbá adott beállítási pontok módosítása során használatos a jelölődobozok bejelölésére. Ez a nyíl adott jelölődobozok bejelölésének megszüntetésére is használható. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával kikapcsolható az adott funkció. A nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. A "BALRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával bekapcsolható az adott funkció. Ugyanakkor, a "BALRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

Riasztásjelzők

Sárga figyelmeztető lámpa - Az "ELFOGADÁS" gomb fölött egy sárga figyelmeztető lámpa található. A sárga lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív figyelmeztetések vannak érvényben. Ha a sárga lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott figyelmeztetések, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív figyelmeztetés van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó sárga fény folyamatosan világító sárga fénnyé alakul. Ha nincs továbbra aktív figyelmeztetés érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a sárga lámpa kikapcsol.

Vörös leállás-jelző lámpa - A "NULLÁZÁS" gomb fölött egy vörös leállás-jelző lámpa található. A vörös lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív leállások vannak érvényben. Ha a vörös lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott leállások, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív leállás van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó vörös fény folyamatosan világító vörös fénnyé alakul. A leállást okozó állapotot kézileg kell nullázni. Ha nincs továbbra aktív leállás, a vörös lámpa kikapcsol.

Digitális bemenetek

Az "EMCP 4.2B" számos digitális bemenettel és kimenettel rendelkezik. Az elektronikus vezérlőmodul bemeneteivel kapcsolatban a következő dokumentumban olvashat részletes tájékoztatást: Rendszerüzemeltetés, hibaelhárítás, tesztelés és beállítás, UENR7097, "EMCP4.2B".

EMCP 4.2B



Illusztráció 2g06052900

EMCP 4.2B (1) - Az EMCP 4.2B a generátorkészlet vezérlőpanele.

Üzemanyagkürt/hangjelzés (2) - A kürt akkor szólal meg, ha az EMCP4.2B panelen el nem fogadott figyelmeztetések vagy leállási események találhatók. A kürt elnémításához nyomja meg az EMCP „Elfogadás” gombját.

Szervizcsatlakozó (3) - A szervizcsatlakozó egy kilenctűs csatlakozó a Cat elektroműszerész csatlakoztatásához.

Vészleállító kapcsoló (4) - A vészleállító nyomógomb a készlet vészhelyzeti leállítására szolgál. A gomb megnyomása esetén a rendszer megszünteti a motor ECU tápellátását és az üzemanyag-befecskendezést. A vészleállító kapcsolót kizárólag vészhelyzet esetén szabad igénybe venni, a használatával végzett leállítás ugyanis túlzott mértékű terhelést ró a motor alkatrészeire.

Váltás 50 és 60 Hz között



Illusztráció 3g06054131
(1) Az 50 Hz-es működéshez kösse össze a 16-os és 17-es csatlakozókat
(2) Az 60 Hz-es működéshez kösse össze a 17-es és 18-as csatlakozókat


FIGYELMEZTETÉS

Az üzemi frekvencia és feszültség helytelen megválasztása a berendezés súlyos károsodásához vezethet. A generátorkészlet elindítása előtt ellenőrizze, hogy a csatlakozókat összekötő elem a megfelelő pozícióban van-e.


A generátorkészlet üzemi frekvenciáját 50 Hz-ről 60 Hz-re módosíthatja (és vissza), ehhez csupán a vezérlőpult csatlakozói közötti kapcsolatot kell áthelyezni. A kapcsolat különböző frekvenciabeállításoknak megfelelő elhelyezéséért lásd: 3. ábra. A frekvencia módosításához nincs szükség FPS jelszóra, az Integrált feszültségszabályozó (IVR, Integrated Voltage Regulator) segítségével pedig a rendszer automatikusan elvégzi a feszültségbeállítási pont és az alsó frekvenciahatár beállítását a kapcsolat áthelyezése esetén. Az 50 Hz-es feszültség, valamint az IVR beállítási pontok "Parameter Group #1" (1. paramétercsoport) néven kerülnek konfigurálásra, ezeket az EMCP 4.2B-ben a következő menüpontban lehet módosítani: "MAIN MENU --> CONFIGURE --> ALL SETPOINTS --> GEN MONITOR/PROTECT --> GENERATOR AC MONITOR" (FŐMENÜ --> KONFIGURÁLÁS --> ÖSSZES BEÁLLÍTÁSI PONT --> GEN. ELLENŐRZÉSE/VÉDELME --> GENERÁTOR VÁLTÓÁRAMÁNAK ELLENŐRZÉSE). A 60 Hz-hez tartozó beállítási pontok "Parameter Group #3" (3. paramétercsoport) néven kerülnek konfigurálásra.

Caterpillar Information System:

3512E Engines Housing (Front) - Remove and Install
C7.1 Industrial Engine Flywheel Housing - Remove and Install
C18 Generator Set Engines Atmospheric Pressure Sensor - Remove and Install
XQP150 Rental Generator Set Fuel System - Prime
XQP150 Rental Generator Set Hoses and Clamps - Inspect/Replace
C18 Generator Set Engines Nitrogen Oxide Sensor - Remove and Install
New Engine Software Is Now Available For Certain C18 630 hp Industrial Engines {1920} New Engine Software Is Now Available For Certain C18 630 hp Industrial Engines {1920}
XQP150 Rental Generator Set Radiator - Clean
XQP150 Rental Generator Set Engine Oil Sample - Obtain
C18 Generator Set Engines Bearing Clearance - Check
XQP150 Rental Generator Set Engine Air Cleaner Element (Dual Element) - Inspect/Clean/Replace
XQP150 Rental Generator Set Coolant Level - Check
C12.9 Marine Engines Aftercooler - Remove and Install - High-Pressure
C18 Generator Set Engines Camshaft Position Sensor - Remove and Install
C175 Tier 4 Final Engines for Off-Highway Trucks Coolant Pressure Is Low
XQP150 Rental Generator Set Generator Lead Connections
Bench Test Procedure For A TA22 Construction Transmission {0374, 0599, 3030, 3065, 3139, 3167, 3182} Bench Test Procedure For A TA22 Construction Transmission {0374, 0599, 3030, 3065, 3139, 3167, 3182}
G3512 Generator Set Product Description
A New Turbocharger Is Now Used On Certain 3516C Engines {1052, 1053} A New Turbocharger Is Now Used On Certain 3516C Engines {1052, 1053}
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Plate Locations and Film Locations
C18 Generator Set Engines Crankshaft Position Sensor - Remove and Install
C18 Generator Set Engines Coolant Temperature Sender - Remove and Install
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Emissions Certification Film
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Reference Information
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.