C9 Generator Set Caterpillar


Safety Messages

Usage:

C9 C9E
Lehetséges, hogy a generátoron több biztonsági figyelmeztetés is található. Ebben a fejezetben ezeknek a biztonsági figyelmeztetéseknek a pontos helyét és leírását ismertetjük. A figyelmeztető jelek mindegyikét ismernie kell.

Gondoskodjon róla, hogy valamennyi biztonsági figyelmeztetés olvasható legyen. Ha a szavak nem jól olvashatók vagy ha az ábrák nem jól kivehetők a biztonsági figyelmeztetéseken, akkor tisztítsa meg vagy cserélje ki őket. A biztonsági figyelmeztetések megtisztításához használjon rongyot és szappanos vizet. Oldószert, benzint vagy hasonló erős kemikáliákat ne használjon. Az oldószerek, a benzin és a hasonló erős kemikáliák oldhatják a figyelmeztető jel ragasztóanyagát. A meglazult biztonsági figyelmeztetések leeshetnek a motorról.

Ha egy biztonsági figyelmeztetés megsérült vagy leesett, rakjon fel helyette újat. Ha a motor olyan alkatrészét cserélte ki, amelyen biztonsági figyelmeztetés volt, gondoskodjon róla, hogy ugyanez a figyelmeztetés a cserealkatrészre is rákerüljön. Új biztonsági figyelmeztető jelek bármelyik Caterpillar márkakereskedőnél beszerezhetők.



Illusztráció 1g01926158
Bal oldali emelés


Illusztráció 2g01926159
A szekrénycsoport felső nézete


Illusztráció 3g01926160
A motor nézete


Illusztráció 4g01926161
Bal oldali emelés


Illusztráció 5g01926162
Hátulsó emelés

Univerzális figyelmeztetés (1)

Az univerzális figyelmeztetés a hátsó panelen található.



Illusztráció 6g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A berendezést csak azt követően használja, illetve csak azt követően végezzen rajta bármilyen munkálatot, hogy előzőleg elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Az útmutatások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása, személyi sérüléshez, sőt halálos balesethez is vezethet.


Automatikus indítás (2)

Az automatikus indításra figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés megtalálható a generátor mindkét oldalán, a hátsó panelen és a szekrény mindkét oldalán is.



Illusztráció 7g01392484

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a motor AUTOMATIKUS üzemmódra van állítva, bármelyik pillanatban beindulhat. A személyi sérülések elkerülése érdekében mindig tartson biztonságos távolságot a motortól, ha AUTOMATIKUS üzemmódra van állítva.


Halálos áramütés veszélye (3)

A halálos áramütésre figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés megtalálható a generátor mindkét oldalán és a hátsó panelen.



Illusztráció 8g01392482

------ VESZÉLY! ------

A generátort ne csatlakoztassa elektromos közműhöz, hacsak ez nincs elszigetelve a rendszertől. Ilyenkor a hálózatban elektromos visszacsatolás történhet, ami személyi sérülést vagy halált okozhat.

Nyissa és rögzítse a hálózat főkapcsolóját, vagy ha a csatlakozás állandó jellegű, akkor az elektromos visszacsatolás megelőzése érdekében szereljen fel irányváltó kapcsolót. Bizonyos közműszolgáltatók engedélyezhetik egyes generátorok párhuzamos, szigetelés nélküli használatát a hálózattal. A használati lehetőségekkel kapcsolatban érdeklődjön a közműszolgáltatónál.


Áramütés (4)

Az áramütésre figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés a hátsó panelen és annak hátulján is megtalálható.



Illusztráció 9g01372247

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

FIGYELEM! Áramütés/halálos áramütés veszélye! Olvassa el és értse meg a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Az útmutatások figyelmen kívül hagyása súlyos személyi sérüléshez, vagy halálos balesethez vezethet.


Nyomás alatt lévő forró folyadék (5)

A nyomás alatt lévő forró folyadékra figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés a hűtő elején és a tágulási tartályon található meg.



Illusztráció 10g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


Forró felület (6)

A forró felületre figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés megtalálható a szekrénycsoport felső részén, a hűtő két oldalán, illetve a szekrény két oldalán is.



Illusztráció 11g01384734

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Forró felület! Ne érintse meg!


Leeső tárgyak okozta zúzódásveszély (7)

A leeső tárgyak okozta zúzódásveszélyre figyelmeztető biztonsági figyelmeztetés megtalálható a generátorszekrény mindkét oldalsó paneljén.



Illusztráció 12g01433231

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! Olvassa el a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait és figyelmeztetéseit, és bizonyosodjon meg arról, hogy megértette azokat. Ha nem tartja be az utasításokat, vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az súlyos sérülést vagy halált okozhat.


Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.