3208 Marine Engine Caterpillar


Engine Operation

Usage:

3208 01Z
A helyes üzemeltetés és karbantartás kulcsfontosságú a motor élettartamának maximálisra nyújtásához, valamint a gazdaságos működéshez. Amennyiben betartja a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait, minimálisra csökkentheti a költségeket és maximálisra növelheti a motor üzemi élettartamát.

A motor normál üzemi hőmérsékletre való felmelegedéséhez szükséges idő rövidebb lehet, mint a motor körüljárásához szükséges idő vizsgálati célból.

A motor beindítását követően, miután az elérte a normál üzemi hőmérsékletet, a motor a névleges fordulatszámon használható. A motor előbb eléri a normál üzemi hőmérsékletet, ha a motort a névleges fordulatszámon járatja. A motor előbb eléri a normál üzemi hőmérsékletet, ha a motort alacsony terhelésen járatja. Ez az eljárás sokkal hatékonyabb, mint a motor alapjáraton történő járatása terhelés nélkül. A motornak pár percen belül el kell érnie üzemi hőmérsékletét.

Olvassa le a mérőműszereket, és rendszeresen jegyezze le a motor üzemelési adatait. A különböző időpontokban lejegyzett adatok összehasonlításával meghatározhatók az egyes mérőműszerek által mutatott normál üzemelési értékek. Ugyanakkor, a különböző időpontokban lejegyzett adatok összehasonlítása segít azonosítani a rendellenes üzemelést is. A mérőműszerek által jelzett adatok nagymértékű eltérése esetén ki kell vizsgálni annak okát.

Az állandó fordulatszámon történő használatra állított motoroknál le kell futtatni egy indítási ciklust, egy üzemelési ciklust egyetlen állandó fordulatszámon, illetve egy leállítási ciklust. A motor minden járatásakor az említett műveletek csak egyszer fordulhatnak elő. Az indítási ciklus és a leállítási ciklus tartalmazhat egy rövid üzemelési periódust alacsony alapjárati fordulatszámon a motor vagy a hajtott berendezések bemelegítése, illetve lehűtése céljából. Amennyiben az állandó fordulatszámú motor üzemeltetése nem a fentiekben leírt módon történik, a kibocsátások típusának jóváhagyása nem érvényes.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.