320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Operation Information

Usage:

320 GC BR4
Megjegyzés A gép üzemi hőmérséklettartománya A gépnek megfelelően kell működnie abban a külső hőmérséklettartományban, ami a gép üzemeltetése közben előfordulhat. A normál összeállítású munkagépet −18 °C (0 °F) és 43 °C (109 °F) közötti környezeti hőmérsékleten történő üzemeltetésre tervezték. Az ettől eltérő környezeti hőmérsékleten speciális beállításokra lehet szükség. Az Ön munkagépére alkalmazható egyedi konfigurációkkal kapcsolatban forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

A személyi sérülések megelőzése érdekében gondoskodjon róla, hogy senki ne tartózkodjon a munkagépen vagy a munkagép közelében. A sérülések megelőzése érdekében a munkagépet mindig tartsa uralma alatt.

Mielőtt a munkagéppel behajt egy korlátozott láthatóságú területre, szólaltassa meg a kürtöt, és várjon megfelelő ideig, hogy az ott tartózkodók el tudják hagyni a területet. A gép alkalmazásakor kövesse a helyi gyakorlatokat. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Korlátozott láthatóság"

Csökkentse a motor fordulatszámát, ha a munkagéppel szűk helyeken manőverez, vagy lejtőn közlekedik.

Mielőtt lejtőn lefelé elindulna, válassza ki a megfelelő haladási sebességfokozatot. Lejtőn lefelé haladva ne változtassa meg a haladási sebesség tartományt.

Ugyanazt a haladási sebességet használja lejtőn és emelkedőn egyaránt.

Bármekkora távolságot kell beutaznia, a kanálszár legyen behúzva és a gém legyen alacsony helyzetben.

Ha meredek emelkedőn hajt fel, a gémet tartsa a lehető legközelebb a talajhoz.

Amikor emelkedőn vagy lejtőn közlekedik, a gémet tartsa a gép emelkedő felőli oldalán.

  1. Állítsa be a vezetőülést.

  2. Kapcsolja be a biztonsági övet.


    Illusztráció 1g06181515

  3. A motorfordulatszámot szabályzó forgókapcsolót állítsa a kívánt üzemi tartományba.

  4. A hidraulikarögzítő kart állítsa NYITVA helyzetbe.


    Illusztráció 2g06181525

  5. Emelje fel a gémet annyira, hogy megfelelő távolságra legyen a talajtól.


    Illusztráció 3g06181517

  6. Válassza ki a kívánt haladási sebességet a haladási sebességet szabályozó kapcsoló segítségével. Egy jelző kigyullad, és jelzi az aktív üzemmódot.

  7. Ellenőrizze a felső váz és az alsó váz helyzetét, mielőtt a munkagéppel elindul. A hajtó lánckerekek a gép hátsó részénél legyenek.

    Megjegyzés Az irányváltoztatásra szolgáló kezelőegységek a szokásos módon működnek, ha a hajtó lánckerekek a gép hátsó részénél vannak, a futógörgők pedig a gép elejénél, a vezetőfülke alatt. Ha a hajtó lánckerekek a vezetőfülke alatt vannak, a haladást szabályozó kezelőegységek fordítva működnek.

  8. A motorfordulatszámot szabályozó forgókapcsoló elfordításával növelje a motor fordulatszámát (fordulat/perc) a kívánt fordulatszámra.

  9. Előre irányú haladáshoz mindkét haladásszabályozó kart egyszerre tolja előre. Minél jobban előrenyomja a sebességet szabályozó karokat, annál nagyobb lesz a haladási sebesség a kiválasztott motorfordulatszám mellett.

    Megjegyzés Ha a munkagép nem működik megfelelően, vagy ha a munkagép nem egyenes vonalban halad, forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

  10. Az egy pont körüli és a köríven történő fordulásra vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban további információkat a Használati és karbantartási kézikönyv, "Kezelőszervek" című fejezetében talál.

  11. Amikor laza talajon végez fordulásokat, időnként haladjon a munkagéppel előre, hogy a lánctalpakat megtisztítsa.

  12. Lassan állítsa mindkét haladásszabályozó kart vagy haladásszabályozó pedált KÖZÉPSŐ helyzetbe a munkagép megállításához.

Tárgyak emelése

Ha a munkagép fel van szerelve az Európai Unió követelményeinek teljesítését igazoló CE-táblával, és emelésre használják a munkagépet, akkor a munkagép felszereltségéhez kell tartoznia a gémleeresztő szabályozószelepnek, a kanálszár-leeresztő szabályozószelepnek és a túlterhelésjelző eszköznek.

A rendeltetésnek való megfelelőségre irányuló vizsgálatot végeztek annak megállapítása érdekében, hogy a megfelelően felszerelt munkagép teljesíti-e tárgyak emelésére vonatkozóan az Európai Unió "2006/42/EK" számú, gépekről szóló irányelvében foglalt előírásokat.

A túlterhelésjelző berendezést (ha a felszereltség része) be kell állítani a gép kanálrudazatának és kanálméretének megfelelően. A megfelelő működés érdekében állítsa be a túlterhelésjelző berendezést.

A túlterhelésjelző berendezés (ha a felszereltség része) beállítását hivatalos forgalmazónak kell ellenőriznie.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.