320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Battery Disconnect Switch

Usage:

323 HDT


Illusztráció 1g06179792

Az akkumulátor-leválasztó kapcsoló a gép bal oldalán, a hátsó szerelőajtó mögött található.



Illusztráció 2g06179801
(1) Akkumulátor áramtalanító kapcsolója
(2) DEF (Diesel Exhaust Fluid, dízel kipufogófolyadék) leeresztésének lámpája


Illusztráció 3g03796564


FIGYELMEZTETÉS

Ne végezzen semmilyen szervizelési munkálatot a DEF-rendszeren, amíg a DEF leeresztési jelzőlámpa el nem alszik. Előfordulhat, hogy a jelzőlámpa több percen át, továbbra is világít, még akkor is, ha az akkumulátorleválasztó kapcsoló KI helyzetben van, és a motor indítókapcsolója KI helyzetben van. Amikor a jelzőlámpa világít, a DEF-rendszer továbbra is áram alatt van.


Akkumulátorleválasztó kapcsoló - Az akkumulátorleválasztó kapcsoló segítségével az akkumulátor leválasztható a munkagép elektromos rendszeréről. A kulcsnak az akkumulátorleválasztó kapcsolóban kell lennie, mielőtt elfordíthatná az akkumulátorleválasztó kapcsolót.

BE - Ha a villamos rendszert be szeretné kapcsolni, tegye az akkumulátorcsatlakozást megszakító kapcsoló kulcsot a kapcsolóba, és fordítsa el a kapcsolót az óramutató járásával megegyező irányban. Az akkumulátorleválasztó kapcsolót BE helyzetbe kell állítani ahhoz, hogy az akkumulátor áramot biztosítson a motor beállításához.

KI - Az elektromos rendszer kiiktatásához az akkumulátor leválasztó kapcsolóját fordítsa el az óramutató járásával ellenkező irányba, az OFF (KI) állásba.

Az akkumulátorleválasztó kapcsoló és a motorindító kapcsoló más-más funkciót lát el. A teljes elektromos rendszert leállítja, amikor az akkumulátorleválasztó kapcsolót a KI helyzetbe fordítja. Az akkumulátor csatlakoztatva marad az elektromos rendszerhez, amikor a motorindító kapcsolót az KI helyzetbe fordítja.

Ha az elektromos rendszeren vagy a gép bármely egyéb alkatrészén valamilyen munkát végeznek, fordítsa az akkumulátorleválasztó kapcsoló kulcsát KI állásba, majd vegye ki. Ha a zárható fedél a felszereltség része, zárja be a fedelet, és tegyen rá lakatot.

Az akkumulátorleválasztó kapcsolót állítsa KIKAPCSOLT helyzetbe, és vegye ki a kulcsot, ha a munkagépet egy hónapig vagy annál hosszabb ideg nem működteti. A leválasztó kapcsoló elfordításával megelőzhető az akkumulátor lemerülése.

Helyes gyakorlat, ha használja a leválasztó kapcsolót a munkagép működtetése után. A leválasztó kapcsoló elfordításával megelőzhető az akkumulátor lemerülése. A következő problémák vezethetnek az akkumulátor lemerüléséhez:

  • rövidzárlatok

  • bizonyos alkatrészek áramfelvétele

  • rongálás

A C4.4 motorral felszerelt munkagépek esetében: egy speciális áramkör áram alatt marad, amikor a leválasztó kapcsoló KI helyzetben van. A dízel kipufogófolyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) leeresztési körét táplálja árammal ez az áramkör, amikor a leválasztó kapcsoló kikapcsolt helyzetben van. A különleges áramkör biztosítja, hogy a rendszer leürüljön és a motor alkatrészei ne rongálódjanak meg. Ennek megfelelően a leválasztó kapcsolót kikapcsolt helyzetbe lehet állítani még akkor is, ha a DEF (Diesel Exhaust Fluid, dízel kipufogófolyadék) leeresztésének lámpája (2) továbbra is világít.



Illusztráció 4g06217247

Megjegyzés A motor indítókapcsolójának KI helyzetbe fordítása után várjon 5 másodpercig, és csak ezután állítsa kikapcsolt helyzetbe az akkumulátorleválasztó kapcsolót. Ne állítsa kikapcsolt helyzetbe az akkumulátorleválasztó kapcsolót, amíg a "Lock Security? (Biztonsági rendszer lezárása?)" képernyő látható a monitoron. Mindkét körülmény megakadályozná a dízel kipufogófolyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) rendszerének leeresztését, ami a DEF-folyadék megfagyását eredményezhetné a vezetékekben.


FIGYELMEZTETÉS

Ne végezzen semmilyen szervizelési munkálatot a DEF-rendszeren, amíg a DEF leeresztési jelzőlámpa el nem alszik. Előfordulhat, hogy a jelzőlámpa több percen át, továbbra is világít, még akkor is, ha az akkumulátorleválasztó kapcsoló KI helyzetben van, és a motor indítókapcsolója KI helyzetben van. Amikor a jelzőlámpa világít, a DEF-rendszer továbbra is áram alatt van.


A C7.1 motorral felszerelt munkagépek esetében: ha a DEF (Diesel Exhaust Fluid, dízel kipufogófolyadék) leeresztésének lámpája (2) világít, várjon, amíg a lámpa el nem alszik, mielőtt a leválasztó kapcsolót KI helyzetbe állítja. Ha megvárja, hogy a lámpa elaludjon, azzal lehetővé teszi, hogy a DEF-rendszerből teljesen leürüljön a kipufogófolyadék, és megakadályozza a motor alkatrészeinek megrongálódását.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.