320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Stopping the Engine

Usage:

320 GC BR4


FIGYELMEZTETÉS

A motor alkatrészeinek túlmelegedését és fokozott mértékű kopását okozhatja, ha a motort terheléses üzemeltetés után rögtön leállítja.

Tanulmányozza át az alábbi leírást arra vonatkozóan, hogy a motor lehűljön, és ne alakuljon ki túl magas hőmérséklet a turbotöltőkompresszor-házban, mely olajkokszosodási problémákat okozhat.



FIGYELMEZTETÉS

Soha ne tegye az akkumulátor-csatlakozást megszakító kapcsolót OFF (KI) állásba, ha a motor jár. Az elektromos rendszer súlyos károsodását eredményezheti.


  1. Vízszintes talajon állítsa le a gépet. Az ajánlott eljárást lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Gép leállítása".

  2. Amíg a gép áll, hagyja járni a motort öt percig alacsony alapjárati fordulatszámon. A motor járatása alapjáraton lehetővé teszi a motor forró részeinek fokozatos lehűlését.

  3. Fordítsa el a gyújtáskapcsolót OFF (KI)helyzetbe.

    Megjegyzés Ha a "Regenerálás aktív" jelző világít, ne állítsa le a munkagépet. A jelzőkre vonatkozó további tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

Motorleállító kapcsoló

Fordítsa el a gyújtáskapcsolót OFF (KI)helyzetbe. Ha a motor nem áll le, végezze el a következő műveleteket.

Megjegyzés Mindig a motor indítókapcsolóját használja a motor leállításához. A motorleállító kapcsolót akkor használja a motor leállításának alternatív módszereként, ha az indítókapcsoló meghibásodik.



    Illusztráció 1g06181487

  1. A kapcsoló a gépkezelő ülésének bal oldala alatt található.

  2. Emelje fel az (1) fedelet.

  3. Nyomja felfelé a (2) kapcsolót. Ez a művelet - rendeltetése szerint - leállítja a motort, valamint azt is megakadályozza, hogy a motor újból beinduljon.

  4. Állítsa vissza a kapcsolót az eredeti állásába. A motor készen áll az indításra.

    Megjegyzés A gépet addig ne üzemeltesse újra, amíg a hibát ki nem javította.

  5. Ha az előző lépésekkel nem sikerült leállítani a motort, a következők szerint járjon el.

Motor leállítása az elektromos rendszer hibája esetén

Fordítsa el a gyújtáskapcsolót OFF (KI)helyzetbe. Ha a motor nem áll le, végezze el a következő műveleteket.



Illusztráció 2g06214480
Au üzemanyag-elzáró szelep a jobb oldali szerelőajtó mögött található.

Az üzemanyag elzárásához fordítsa el az üzemanyag-elzáró szelepet az óramutató járásával megegyező irányban. A motor az üzemanyag-vezetékben levő üzemanyag elfogyasztása után leáll. Lehetséges, hogy a motor még néhány percig tovább jár.

Az újraindítás előtt javítsa meg a motort. Lehetséges, hogy fel kell tölteni az üzemanyagrendszert. További információk: Kezelési és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyagrendszer feltöltése".

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.