320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Daily Inspection

Usage:

320 GC BR4

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Forró olaj és forró alkatrészek személyi sérülést okozhatnak. Ügyeljen arra, hogy forró olaj, vagy forró alkatrészek bőrrel ne érintkezhessenek.

Üzemi hőmérsékleten a motor hűtőfolyadéka forró, és nyomás alatt van.

A gőz személyi sérülést okozhat.

A hűtőfolyadék szintjét csak akkor ellenőrizze, miután a motort leállította, és a hűtősapka annyira lehűlt, hogy csupasz kézzel meg tudja fogni.

A nyomás leépítéséhez lassan vegye le a hűtőrendszer nyomásfedelét.

A hűtőrendszer adalékanyaga lúgokat tartalmaz. A személyi sérülések elkerülésére vigyázzon, hogy bőrrel, szemmel ne érintkezzen.



FIGYELMEZTETÉS

A gépen lerakódott zsír és olaj tűzveszélyt jelent. Gőzborotvával, vagy nagynyomású vízzel távolítsa el a szennyeződést legalább minden 1000 üzemóra után, illetve minden alkalommal, amikor jelentősebb mennyiségű olaj ömlött ki a gépen.


Mielőtt felszállna a gépre és beindítaná a motort, járja körbe és ellenőrizze a gépet, mivel ezzel hozzájárulhat a gép élettartamának meghosszabbításához.

Az első 100 óra

Mindennap végezze el azokat a műveleteket, amelyek az adott alapgépre vonatkoznak:

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Gém és kanálszár rudazat – Kenés"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Kanálrudazat – kenés"

Naponta

Mindennap végezze el azokat a műveleteket, amelyek az adott alapgépre vonatkoznak:

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Víz és üledék az üzemanyagtartályban – Leeresztés"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "A hidraulika-rendszer olajszintjének ellenőrzése"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Kontroll-lámpák és mérőműszerek – Teszt"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Biztonsági öv ellenőrzése"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Lánctalp beállítása – Ellenőrzés"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Közlekedésjelző – Teszt"

  • Használati és karbantartási kézikönyv, "Alsó váz – Ellenőrzés"

Az összes karbantartási javaslatot megtalálhatja a Használati és karbantartási kézkönyv, "Karbantartási intervallumok" című szakaszában.

Megjegyzés Vizsgálja meg, nincsenek-e szivárgások. Ha szivárgást észlel, keresse meg a forrását, és szüntesse meg. Ha szivárgást feltételez vagy észlel, gyakrabban ellenőrizze a folyadékszinteket.



Illusztráció 1g06181597

Ellenőrizze a munkaeszköz vezérlő rudazatát, a munkahengereit és magát a munkaeszközt, hogy nem látszik-e sérülés vagy túlzott kopás. Végezze el a szükséges javításokat.

Ellenőrizze a lámpákat, bizonyosodjon meg, hogy nincsenek kiégett izzók, vagy törött lencsék. A kiégett izzókat és a törött burákat cserélje ki.

Ellenőrizze a motorteret, hogy nem rakódott-e le benne nagy mennyiségű sár. A sárlerakódásokat takarítsa el a motortérből.

Ellenőrizze a hűtőrendszert, hogy nem szivárog-e, nem sérültek-e a tömlők, nem rakódott-e le benne szennyeződés. Szüntesse meg a szivárgásokat. Távolítsa el a szennyeződéseket a hűtőről.

Ellenőrizze a motor szerelékeinek mindegyik hajtószíját. A kopott vagy szakadt szíjakat cserélje le.



Illusztráció 2g06181620

Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a hidraulikus rendszerben. Ellenőrizze a tartályt, a dugattyúrúd-tömítéseket, a tömlőket, a csöveket, az aljzatokat, az összekötő elemeket és a szerelvényeket. Ha bármilyen szivárgást észlel a hidraulikarendszerben, javítsa ki.

Ellenőrizze a gém és a kanálszár mentén futó csöveket és tömlőket, hogy nem kopottak-e és nem szivárognak-e. Cserélje ki a kopott vagy szivárgó tömlőket és csöveket.

Ellenőrizze, nem tapasztalható-e szivárgás a differenciálműnél és a végáttételeknél. Végezze el a szükséges javításokat.

Ellenőrizze, nincs-e szivárgás a forgatóműnél.

Győződjön meg arról, hogy a burkolatok és a védőelemek megfelelően vannak rögzítve. Ellenőrizze a védőburkolatok és védőberendezések állapotát.



Illusztráció 3g06181696

Ellenőrizze a fellépőket, a pallókat és a kapaszkodókat. Tisztítsa meg a fellépőket, a pallókat és a kapaszkodókat. Végezze el a szükséges javításokat.

Ellenőrizze, hogy nincs-e szemét a vezetőfülkében. Ellenőrizze, hogy nincs-e szemét a padlólemez alatt és a forgattyúház védőburkolatán. Tartsa tisztán ezeket a helyeket.

A tükröket úgy állítsa be, hogy azok a lehető legjobb kilátást biztosítsák.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.