G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Caterpillar


Overhaul (Top End)

Usage:

G3512 E26

Планиране на основен ремонт на горната част на двигателя

Ремонтите на горната част на двигателя се планират според потъването на стеблата на вентилите. Това измерване осигурява точна индикация за степента на износване на вентилите. Това измерване може да се използва за предвиждане кога е необходима смяна на цилиндровата глава.

За да определите изходното ниво, измерете изнасянето на стеблата на изпускателните вентили след 100 до 250 работни часа. Изходното ниво се използва като референтно за последващи измервания. Продължете периодично да измервате изнасянето. Планирайте основен ремонт на горната част на двигателя, когато изнасянето на стеблото на вентила достигне максимално допустимите стойности. Извършете основен ремонт на горната част на двигателя, когато изнасянето на стеблото на вентила се е увеличило с общо 2.3 mm (.09 in). Не допускайте изнасянето на стеблото на изпускателния вентил да превиши тази граница.

Бележка По принцип цилиндровите глави се износват с различна скорост. Понякога сервизното обслужване на цилиндровите глави по различно време може да се окаже най-икономичното решение. Това решение зависи от изнасянето на стеблото на вентила за всеки отделен цилиндър. Това решение обаче трябва да включва и разходите за допълнителен принудителен престой за ремонт, причинени от извършването на тази процедура. Извършете икономически анализ, за да определите дали цилиндровите глави трябва да се обслужват като група или да бъдат разделени на по-малки групи.

Бележка Възможно е при извършване на основен ремонт на двигателя генераторът или задвижваното оборудване също да се нуждаят от сервизно обслужване. Вижте документацията, която е предоставена от производителите на оригинално задвижвано оборудване.

Информация за основния ремонт на горната част на двигателя

Основният ремонт на горната част на двигателя включва сервизно обслужване на цилиндровите глави и турбокомпресорите. Също така се проверяват и някои други компоненти на двигателя. За основен ремонт на горната част на двигателя са необходими повече инструменти, отколкото за профилактика.

Следните инструменти са необходими за възстановяване на двигателя до фабрични спецификации:

  • Динамометрични ключове

  • Циферблатен индикатор

  • Инструменти за точно измерване

  • Почистващо оборудване

  • Оборудване за реконструиране

Доставчиците на Cat разполагат с тези инструменти. Доставчиците на Cat могат да предложат цена по единна ставка за основен ремонт на горната част на двигателя.

По време на основен ремонт на горната част на двигателя може да се установят неочаквани проблеми. Планирайте отстраняване на тези проблеми, ако е необходимо.

  • Натрупвания в цилиндрите от прекомерна консумация на масло

  • Натрупвания в цилиндрите от замърсяване на горивото

  • Запушване на вторичния охладител заради зле поддържана охладителна течност

  • Запушване на вторичния охладител заради замърсяване на входящия въздух

  • Влошаване на състоянието на охладителя на маслото заради водородния сулфид в горивото

  • Влошаване на състоянието на елементите на изпускателния колектор

Следните дефиниции обясняват термините за услугите, които се извършват по време на основен ремонт:

  • Инспектиране: Инспектиране на компонентите съгласно инструкциите в публикациите на Caterpillar, касаещи годността на частите за повторно използване. Вижте Указания за части за многократна употреба и възстановителни операции, SEBF8029, "Индекс на операциите за многократна употреба или възстановяване на употребявани детайли". Указанията са разработени в помощ на доставчиците на Cat и клиентите за намаляване на ненужните разходи. Новите части не са задължително необходими, ако старите части са годни за използване, възстановени или ремонтирани. Ако компонентите не са включени в указанията за годност за повторна употреба, вижте Сервизно ръководство, "Спецификации".

  • Възстановяване: Компонентът може да бъде преработен така, че да отговаря на указанията за повторно използване.

  • Смяна Експлоатационният срок на съответната част е изчерпан. Частта може да откаже преди настъпването на следващия интервал за техническо обслужване. Частта трябва да се подмени с част, която отговаря на функционалните спецификации. Резервната част може да е нова част, преработена част на Cat, възстановена част или използвана част. Някои износени компоненти може да бъдат обменени с вашия доставчик на Cat. Консултирайте се със своя доставчик на Cat относно вариантите за ремонт на вашия двигател.

Ако решите да извършите основен ремонт без услугите на доставчик на Cat, имайте предвид препоръките в таблица 1. Вашият доставчик на Cat може да осигури тези услуги и компоненти. Вашият доставчик на Cat може да гарантира, че компонентите функционират съгласно правилните спецификации.

Таблица 1
Частичен ремонт на горната част на двигателя – цилиндрова глава 
чисто  Мрежест филтър на смукателната линия за масло
Искрогасител 
чисто
Проверка
Изпитване 
Пита на вторичния охладител
Сърцевина на охладител за масло
Изпускателни колектори 
Проверка
Възстановяване
Смяна 
Мостове 
Изолация на изпускателната система
Разширители и трансформатори
Кобилици и изтласквачи
Вискозен вибрационен демпфер (проверка на течността)
Възстановяване  Алтернатор 
Помпа за предварително смазване
Стартерен електродвигател
Патрон на турбокомпресора
Водни помпи
Смяна  Възли на цилиндровата глава 
Запалителни свещи
Регулатори на температурата на водата

Caterpillar Information System:

C175-20 Locomotive Engine Fuel Rail Pressure - Release
A New Damper Is Used on Certain 3512C International Maritime Organization (IMO) II Engines {1205} A New Damper Is Used on Certain 3512C International Maritime Organization (IMO) II Engines {1205}
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Engine Operation
New Software Is Used on Certain 3500 Tier 3 Marine Engines {1920} New Software Is Used on Certain 3500 Tier 3 Marine Engines {1920}
HPU300 Hydraulic Power Pack Before Operation
DG30, DG50, DG60, DG80, DG100, DG125 and DG150 Generator Sets Refill Capacities
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets General Hazard Information
G3512 Generator Set Safety Messages
A New Thermostat Housing Bracket Is Used on Certain 3500 Marine Engines {1380, 1393} A New Thermostat Housing Bracket Is Used on Certain 3500 Marine Engines {1380, 1393}
HPU300 Hydraulic Power Pack Operation
DG30, DG50, DG60, DG80, DG100, DG125 and DG150 Generator Sets Product Storage
C18 Generator Set Engines Ignition Coil - Remove and Install
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Turbocharger - Inspect
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Engine Air Cleaner Service Indicator - Inspect
New Wheel Bearing Bolts are Now Used on Certain 777F and 777G Off-Highway Trucks {4006, 4008, 4051, 7551, 755R} New Wheel Bearing Bolts are Now Used on Certain 777F and 777G Off-Highway Trucks {4006, 4008, 4051, 7551, 755R}
C1.7 and C2.2 Industrial Engine Intake Manifold Air Temperature Is High
C9.3 Tier 4 Final Engines Cylinder Head Valves
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Overhaul (In-Frame)
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Overhaul (Major)
XQ570 Rental Generator Set Product Description
Energy Storage System Cell Additive - Replenish
C9.3 Tier 4 Final Engines Fuel Injection Pump
C9.3 Tier 4 Final Engines Cylinder Head
C175-20 Locomotive Engine Dosing Control System Operation
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.