349F and 352F Excavators Caterpillar


Work Tool Operation - If Equipped

Usage:

352F-VG A9J

Kalapács működtetése (ha a felszereltség része)



Illusztráció 1g01876560


FIGYELMEZTETÉS

Csak a Caterpillar által javasolt hidraulikus kalapácsot használjon.

A Caterpillar által nem javasolt hidraulikus kalapács használata az alapgép szerkezetének sérülését okozhatja.

A javasolt hidraulikus kalapácsokra vonatkozó további információkért forduljon a Cat márkakereskedőhöz.


A hidraulikus kalapácsot kizárólag kő, beton és egyéb kemény tárgyak megtöréséhez használja. A hidraulikus kalapács üzemeltetése előtt a munkagéppel álljon vízszintes, sima felületre.

A hidraulikus kalapács üzemeltetése előtt csukja be az első ablakot. A Caterpillar a repülő törmelékek elleni védelem céljából javasolja az elülső ablakra az ablakvédő felszerelését.


FIGYELMEZTETÉS

A gép szerkezeti sérülésének, ill. a hidraulikus bontókalapács károsodásának elkerülése érdekében tartsa be az alábbi előírásokat.

Ne próbáljon követ vagy betont bontani úgy, hogy a kalapács teljesen a kövek közé vagy a betonba mélyed.

A kalapácsot ne feszegetéssel próbálja kiszabadítani az anyagból.


Ne használja a hidraulikus kalapácsot egy helyen 15 másodpercnél tovább. Változtassa meg a hidraulikus kalapács helyzetét, majd ismételje meg a folyamatot. Ha nem változtatja meg a hidraulikus kalapács helyzetét, az a hidraulikaolaj túlmelegedését eredményezheti. A túlmelegedett hidraulikaolaj a nyomástároló károsodásához vezethet.

Azonnal állítsa le a hidraulikus kalapácsot, ha az összekötő vezetékek erőteljes lüktetését észleli. Ez a nyomástárolóban lévő nitrogén nyomásának elvesztését jelzi. A szükséges javításokkal kapcsolatban forduljon Caterpillar forgalmazójához.


FIGYELMEZTETÉS

Ne használja a hidraulikus kalapácsot beton vagy más kemény felületek bontására úgy, hogy ráejti a kalapácsot. Ez a gép szerkezeti meghibásodásához vezethet.

Ne használja a hidraulikus kalapács oldalait és hátulját arra, hogy köveket vagy más kemény tárgyakat mozgasson velük. Ez nem csak a kalapács károsodását okozhatja, hanem a kanálszárét vagy a gém munkahengeréét is.

Ne használja a hidraulikus kalapácsot, ha bármelyik munkahenger teljesen behúzott vagy kitolt állapotban van. Ez a gép szerkezeti károsodásához vezethet, mely lerövidíti a gép élettartamát.


A hidraulikus kalapácsot ne használja tárgyak emelésére.

Ne használja a hidraulikus bontókalapácsot, ha a kanálszár merőleges a talajra. Ilyen esetekben ugyanis a kanálszár munkahengere túlzott mértékben rezegni kezdhet.

A szerelék szabályozókarjait óvatosan működtesse, hogy a hidraulikus kalapács bontótüskéje ne ütközzön a gémnek.

Ne használja a hidraulikus kalapácsot víz alatt, kivéve, ha a kalapács a megfelelő felszereléssel van ellátva. A hidraulikus kalapács víz alatti használata a munkagép hidraulikarendszerének károsodását okozhatja. A víz alatti használattal kapcsolatban forduljon a Caterpillar márkakereskedőjéhez.

Ne használja a hidraulikus kalapácsot, ha a felső váz az alsó vázhoz képest keresztben áll. Mielőtt használja a hidraulikus kalapácsot, fordítsa a felső vázat az alábbi ábrán látható javasolt helyzetbe: 2. Ha bármilyen más helyzetben üzemelteti a kalapácsot, a gép instabillá válhat. Ha az üzemeltetés bármilyen más helyzetben történik, az alsó váz terhelése túlságosan megnőhet.

A Caterpillar hidraulikus kalapácsok működtetésére és karbantartásra vonatkozó esetleges további kérdéseivel kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU7346, "Hydraulic Hammers", Használati és karbantartási kézikönyv, HEPU9000, "Hydraulic Hammers" és Matrica, SMEU7397, "Hammer Operation/Maintenance".



Illusztráció 2g00101503
(1) Nem ajánlott működtetési helyzet
(2) Ajánlott működtetési helyzet
(3) Nem ajánlott működtetési helyzet
(4) Ajánlott működtetési helyzet

Aprítási használat (ha a felszereltség része)



Illusztráció 3g00763823

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A munkaeszközt csak azt követően használja, illetve a munkaeszközön csak azt követően végezzen bármilyen munkálatot, hogy előzőleg elolvasta és megértette a munkaeszköz és az alapgép Használati és kezelési útmutatójában foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket.

Ha az ott leírt útmutatásokat és figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyja, személyi sérülés, sőt halálos baleset is bekövetkezhet.

Újabb gépkönyvek ügyében forduljon a Caterpillar forgalmazóhoz. A megfelelő gondosság az Ön felelőssége.



FIGYELMEZTETÉS

A hidraulikus törőfejet különös körültekintéssel válassza ki.

A Caterpillar által nem javasolt hidraulikus törőfej használata az alapgép szerkezetének sérülését okozhatja.

A hidraulikus törőfejjel kapcsolatos további információért forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.


A sérülések megelőzése érdekében gondoskodjon róla, hogy senki ne legyen a munkaeszköz közelében. A sérülések megelőzése érdekében a munkaeszközt mindig tartsa uralma alatt. A bontó munkaeszköz használata közben mindenkinek legalább 10 m (33 ft) távolságot kell tartania.

Minden ablakot zárjon be. Győződjön meg arról, hogy a védőelemek a helyükön vannak-e. Viselje valamennyi szükséges védőfelszerelést. Tartsa be az adapter Használati és karbantartási kézikönyvében található előírásokat.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Súlyos személyi sérülést vagy halált okozhat, ha olyan csővezetékeket, tartályokat vagy egyéb tárolóeszközöket bont szét, melyek gázt, éghető anyagokat, vagy veszélyes vegyszereket tartalmaznak.

Semmilyen bontási munkát ne végezzen az ilyen eszközökön, amíg a tartalmukat teljes mértékben el nem távolították.

Tartson be minden előírást, amely az ilyen anyagok elhelyezésére és tárolására vonatkozik.



FIGYELMEZTETÉS

Ha a bontó munkaeszközt a talaj egyengetésére vagy álló szerkezetek felborítására használja, az a gép vagy a bontó munkaeszköz megrongálódását okozhatja. Megfelelő eszközt használjon a munkaterület előkészítéséhez vagy a karbantartási műveletek elvégzéséhez.



FIGYELMEZTETÉS

A gép szerkezeti rongálódását el tudja kerülni, ha nem úgy tör útfelületet, hogy a hidraulikus bontókanál vágóélét a földre helyezi és a gépet mozgatja.


Zúzási használat (ha a felszereltség része)

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A zúzófej nem megfelelő használata és karbantartása személyi sérülést vagy halált okozhat. A zúzófej biztonságos működése érdekében kövesse az alábbi utasításokat.

A zúzófej használatával és karbantartásával kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Ne használja a munkaeszközzel felszerelt alapgépet, amíg gondosan el nem olvasta a Használati és karbantartási kézikönyvekben leírt utasításokat és figyelmeztetéseket. Ha nem tartja be az utasításokat, vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az a munkagép vagy a munkaeszköz sérülését, illetve súlyos személyi sérülést vagy halált okozhat. Szükség esetén a kézikönyv pótlásáért forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Ha a zúzófej fel van szerelve az alapgépre, mindig ellenőrizze, hogy a védőburkolat a helyén legyen.

A zúzófej nem megfelelő használata a munkagép károsodását okozhatja, és/vagy személyi sérülést vagy halált okozhat.

A zúzási munkafolyamatból eredő veszélyek, a leeső törmelékek és a munkagép mozgása miatti veszélyek miatt mindig ellenőrizze, hogy a munkaterületen ne tartózkodjanak személyek.

Ha a lábát a munkaeszköz pedálján pihenteti, vagy oda helyezi, az a munkagép / munkaeszköz váratlan mozgását eredményezheti, ami személyi sérülést vagy halált okozhat. Ha nem használja, mindig zárolja a zúzófejet.



FIGYELMEZTETÉS

A hidraulikus zúzófejet különös körültekintéssel válassza ki.

A Caterpillar által nem javasolt hidraulikus zúzófej használata az alapgép szerkezetének sérülését okozhatja.

A hidraulikus zúzófejjel kapcsolatos további információért forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.


Minden ablakot zárjon be. Győződjön meg arról, hogy a védőelemek a helyükön vannak-e. Viselje valamennyi szükséges védőfelszerelést. Tartsa be az adapter Használati és karbantartási kézikönyvében található előírásokat.



Illusztráció 4g02688698

Az épületek tetején végzett bontási munkálatok súlyos személyi sérüléshez vezethetnek, ha az épület leomlik és a munkagép felborul vagy leesik a tetőről. A bontási munkálatokat KIZÁRÓLAG az épület szerkezetének vizsgálata UTÁN szabad elkezdeni.



Illusztráció 5g02688699

A fej feletti zúzási munkálatokat kerülje, mert a leeső elemek a munka gép sérülését okozhatják.



Illusztráció 6g02688700

Ne folytasson bontási munkálatokat a munkagép alátámasztási pontjának környezetében, mert a talaj instabillá válhat és a munkagép felborulhat.



Illusztráció 7g02688702

Ne engedje le hirtelen mozdulattal és ne állítsa le hirtelenül a munkaeszközt, mert az a munkagép felborulását okozhatja.



Illusztráció 8g02688704

A munkagép ütésével, lóbálásával vagy a leejtéssel végzett zúzási munkálatok a munkagép károsodását eredményezheti, valamint személyi sérülést is okozhat. Ezért SOHA ne végezzen ilyen műveleteket.



Illusztráció 9g02688705

Ha a zúzási műveleteket a hidraulikus henger teljes kitolása mellett végzi, az a munkagép sérülését, illetve annak élettartamának csökkenését okozhatja. Mivel ez a munkagép töréséből származó személyi sérülést is okozhat, ezért ne végezzen semminemű munkálatot úgy, hogy a hidraulikus henger teljes mértékben ki van tolva.



Illusztráció 10g02688706

Magasban végzett munkavégzés során, a személyi sérülések elkerülése érdekében mindig figyeljen a környezetére és a leeső tárgyakra. Az előírásoknak megfelelően használjon személyi védőfelszerelést és jelzéseket.



Illusztráció 11g02688709

Az oldalirányban végzett munka során a lánctalp megemelkedhet. Kerülje a felemelkedéssel járó munkavégzést, a munkagépet lassan működtesse.



Illusztráció 12g02688786

A felhasználás típusától és módjától függően a zúzófej hozzáütődhet a gémhez és a vezetőfülkéhez. Legyen tisztában a használt zúzófej hatósugarának mértékével.



Illusztráció 13g02688790

Ha a zúzófej foga a tárgyat átlósan ragadja meg, akkor az elülső részekre rendkívül nagy erők hárulhatnak. Mozgassa a zúzófejet előre.



Illusztráció 14g02688792

Soha ne tolja ki hirtelen a gém munkahengerét. A gém hirtelen kitolása visszaütést eredményezhet.



Illusztráció 15g02688786

A kanál munkahengerének vagy a kanál szárának hirtelen kitolása a kitolási véghelyzet károsodását okozhatja, ami személyi sérüléshez vezethet. A munkahengerek hirtelen kitolásával járó műveletek végrehajtása TILOS!

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.