C175 Generator Sets Caterpillar


Engine Air Cleaner Element (Single Element) - Inspect/Clean/Replace

Usage:

C175-20 BXR


FIGYELMEZTETÉS

Soha ne járassa a motort levegőszűrő nélkül. Soha ne járassa a motort sérült levegőszűrővel. Ne használjon olyan levegőszűrőt, amelynek sérültek a redői, tömítései, vagy szigetelései. A motor alkatrészeinek megrongálódásához vezet, ha a motorba szennyeződés kerül. A levegőszűrők segítik meggátolni a levegőben lévő szennyeződés bekerülését a beszívónyílásba.



FIGYELMEZTETÉS

Soha ne szervizelje a levegőszűrőt járó motorral, mivel így szennyeződés kerülhet a motorba.


Légszűrő betétek javítása

Ha a légszűrő betét eltömődik, a levegő elszakíthatja a légszűrő betétet. A szűretlen levegő jelentősen meggyorsítja a motor belső kopását. Az Ön Cat márkakereskedője rendelkezik a felszerelésének megfelelő légszűrő betéttel. Lépjen kapcsolatba Cat márkakereskedőjével a megfelelő légszűrő betétért.

  • Naponta ellenőrizze az előszűrőn (ha a felszereltség része) a szennyeződést és törmeléket. Szükség esetén távolítsa el a szennyeződést és a törmeléket.

  • Az üzemeltetési körülmények (por, piszok és törmelék) szükségessé tehetik a légszűrő betétek gyakoribb javítását.

  • A légszűrő betéteket akár három alkalommal is ki lehet tisztítani, ha azokat megfelelően tisztítják és ellenőrzik.

  • A levegőszűrő betéteit évente legalább egyszer ki kell cserélni. Ezt a cserét mindenképp el kell végezni, függetlenül attól, hogy előtte hányszor tisztították a szűrőt.

Cserélje ki a piszkos papír légszűrő betéteket tiszta légszűrő betétekre. Beszerelés előtt a légszűrő betéteket alaposan át kell nézni, hogy a szűrő anyagán ne legyenek szakadások és/vagy lukak. Ellenőrizze, hogy a légszűrő betét tömítése vagy szigetelése nem károsodott. Tartson kéznél elegendő légszűrő betétet csere céljára.



Illusztráció 1g02554059
Jellemző példa
(1) Fedél
(2) Légszűrő betét

  1. Távolítsa el a légszűrő fedelét (1). Távolítsa el a légszűrő betétet (2).

    Megjegyzés Olvassa el a "Légszűrő betétek tisztítása" fejezetet.

  2. Fedje be a levegő bemenetet ragasztószalaggal, hogy ne szálljon bele por.

  3. Tiszta, száraz ronggyal tisztítsa meg a légszűrő fedelének és házának belsejét.

  4. Távolítsa el a ragasztószalagot a levegő bemenetről. Helyezze vissza a megtisztított vagy új légszűrő betétet.

  5. Helyezze vissza a levegőszűrő fedelét.

  6. Szerelje fel és zárja be a bilincset.

  7. Állítsa újra a légszűrő szervizjelzőt.

Légszűrő betétek tisztítása


FIGYELMEZTETÉS

A Caterpillar a Cat márkakereskedőknél rendelkezésre álló tanúsított levegőszűrő-tisztító szolgáltatások igénybevételét javasolja. A Caterpillar tisztítási folyamata bizonyított hatékonyságú eljárásokkal történik, következetes minőséget és hosszú élettartamot biztosítva a szűrőnek.

A légszűrőbetét tisztítása esetén tartsa be a következő irányvonalakat:

Ne tapogassa vagy ütögesse a szűrőbetétet a por eltávolításához.

Ne mossa meg a szűrőbetétet.

Kis nyomású sűrített levegőt használjon, hogy eltávolítsa a port a szűrőbetétből. A légnyomás nem lépheti túl a 207 kPa (30 psi) értéket. Irányítsa a levegőáramot a szűrőbetét kimeneti végébe úgy, hogy a fúvóka legkevesebb 50 mm (2 hüvelyk) távolságra legyen a szűrőbetét kimeneti oldalától.

Ha a redői, a tömítései vagy a szigetelései sérültek, ne használja a szűrőbetétet. A motorba jutó por károsíthatja a motoralkatrészeket.


A légszűrő betéteket akár három alkalommal is fel ki lehet használni, ha azokat megfelelően tisztítják és ellenőrzik. A levegőszűrő betét tisztítása után ellenőrizze, hogy a szűrő anyagában nincsenek-e hasadások vagy szakadások. A levegőszűrő betéteit évente legalább egyszer ki kell cserélni. Ezt a cserét mindenképp el kell végezni, függetlenül attól, hogy előtte hányszor tisztították a szűrőt.

Használjon tiszta légszűrő betéteket, amíg a piszkos betéteket tisztítja.


FIGYELMEZTETÉS

A légszűrőbetéteket ne rázogatással vagy ütögetéssel tisztítsa. Ez a tömítések megrongálódásához vezethet. Ne használjon olyan szűrőbetétet, melynek sérültek a redői, tömítései, vagy szigetelései. A sérült szűrőbetét nem szűri meg a szennyeződéseket. A motor megrongálódhat.


A tisztítás előtt szemrevételezéssel ellenőrizze a levegőszűrő betéteit. Ellenőrizze, hogy a levegőszűrő betétek szigetelése, tömítése és külső burkolata nem sérült-e. Ha a levegőszűrő betét sérült, selejtezze ki.

Sűrített levegő

Sűrített levegővel maximum három alkalommal lehet a levegőszűrő betéteket tisztítani. A sűrített levegő nem távolítja el a szén- és olajlerakódásokat. Legfeljebb 207 kPa (30 psi) nyomású szűrt, száraz levegővel dolgozzon. Tartsa a levegőfúvókát legalább 50 mm (2 hüvelyk) távolságra a szűrőbetéttől.

Megjegyzés A légszűrő betétek megtisztítása után mindig használjon sűrített levegőt a szűrőbetét külső oldalának megtisztításához.

Megjegyzés A levegőszűrő-betéteket legfeljebb háromszor lehet megtisztítani a cseréjük előtt.

Megjegyzés Olvassa el a "Légszűrő betétek vizsgálata" fejezetet.

Légszűrő betétek vizsgálata

Vizsgálja meg a tiszta, száraz légszűrő betétet. Ne használjon olyan levegőszűrő betétet, amelynek szűrőanyaga elszakadt és/vagy kilyukadt. Ne használjon olyan levegőszűrő betétet, amelynek sérültek a redői, a tömítései vagy a szigetelései. Ha a levegőszűrő betét sérült, selejtezze ki.

Légszűrő betétek tárolása

Ha a vizsgálaton átesett légszűrő betétet nem fogják használni, későbbi használatra lehet tenni.



Illusztráció 2g00281694

Ne használjon festéket, vízálló fedelet vagy műanyagot a tárolás védőfedeleként. Elzáródhat a levegő áramlása. A kosz és sérülés elleni védelemhez csomagolja a levegőszűrő betéteket Volatile Corrosion Inhibited (VCI) illékony korróziógátló papírba.

Helyezze a levegőszűrő betétet egy dobozba a tároláshoz. Az azonosítás érdekében jelölje meg a doboz külsejét, és jelölje meg a levegőszűrő betétet. Adja meg a következő információkat:

  • Tisztítás dátuma

  • A tisztítások száma

A dobozt száraz helyen tárolja.

Caterpillar Information System:

C175 Generator Sets Coolant Sample (Level 2) - Obtain
C175 Generator Sets Coolant Sample (Level 1) - Obtain
C175 Generator Sets Coolant Level - Check
C175 Generator Sets Coolant Extender (ELC) - Add
C175 Generator Sets Coolant (ELC) - Change
C18 Marine Generator Set Overhaul (Major)
C18 Marine Generator Set Overhaul (Top End)
797F and 797F XQ Off-Highway Trucks Machine Systems Rear Axle Oil Cooler - Remove and Install
C175 Generator Sets Coolant (DEAC) - Change
C175 Generator Sets Control Panel - Inspect/Test
Reassembly of the Throttle Body for Certain G3516B Engines{1265} Reassembly of the Throttle Body for Certain G3516B Engines{1265}
C175 Generator Sets Battery - Replace
C175 Generator Sets Engine Valve Lash - Check
C175 Generator Sets Space Heater - Test
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Vibration Damper and Pulley - Remove and Install
Using the 6V-7840 Deck Checking Tool Assembly {0701, 1201, 7225} Using the 6V-7840 Deck Checking Tool Assembly {0701, 1201, 7225}
Rework Procedure for the Connection of Speed Adjust Circuit to Control Panels on Certain C4.4Powered Generating Sets{7332, 7451} Rework Procedure for the Connection of Speed Adjust Circuit to Control Panels on Certain C4.4Powered Generating Sets{7332, 7451}
C175 Generator Sets Varistor - Inspect
Idler Oil Fill Volume {4159, 4159} Idler Oil Fill Volume {4159, 4159}
C13, C15, and C18 Tier 4 Interim Engines Cat ET Service Features
C15 and C18 Engines Compression Brake - Inspect/Adjust/Replace
C4.4 Industrial Engine Air Inlet and Exhaust System - Inspect
C4.4 Industrial Engine Valve Mechanism Cover
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Electronic Control System Components
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.