G3500 Engines Caterpillar


Emergency Stopping

Usage:

G3508 2JF
Če pritisnete gumb za zasilno zaustavitev, lahko pride do ostajanja nezgorelega plina v vhodu zraka in v izpušnem kolektorju.

------ OPOZORILO! ------

Plin, ki ne izgori, se lahko v vstopu za zrak ali v izpušnem sistemu vžge, ko zaženete motor. To lahko povzroči telesne poškodbe in/ali materialno škodo.

Pred zagonom motorja, ki morda vsebuje neizgoreli plin, iztisnite neizgoreli plin iz vstopa za zrak in izpušnega sistema. Preberite napotke za iztiskanje neizgorelega plina v poglavju "Zagon motorja".



OBVESTILO

Kontrole za ustavljanje v sili smete uporabljati IZKLJUČNO v NEVARNOSTI. NE uporabljajte naprav za ustavljanje v sili ali kontrol pri normalnem postopku ustavljanja motorja.


Ko se motor ustavi, morajo biti vsi sistemi za zunanjo podporo motorju ustrezno zavarovani.


OBVESTILO

Ne zaženite motorja, dokler ne določite in odstranite težavo, ki je povzročila potrebo po ugasnitvi v sili.


Gumb za zasilno zaustavitev



Slika 1g00786734
(1) Gumb za zasilno zaustavitev na priključni omarici


Slika 2g00786735
Daljinska krmilna plošča (stanje)
(1) Gumb za zasilno zaustavitev
(2) Stikalo za krmiljenje motorja
(3) Indikator "AUXILIARY SHUTDOWN" (DODATNI IZKLOP)


Slika 3g06297146
Krmilna plošča
(1) Gumb za zasilno zaustavitev

Pri običajnem delovanju motorja je gumb za zasilno zaustavitev (1) IZVLEČEN. Pritisnite gumb, če želite izvesti zasilno zaustavitev. Izklopita se dovod goriva in vžig. Ko je gumb za zasilno zaustavitev pritisnjen, motorja ni mogoče zagnati. Če želite ponastaviti gumb, ga obrnite v smeri urinega kazalca. Vzmetni gumb se vrne v IZVLEČEN položaj.

Pred zagonom motorja je treba ponastaviti krmilno ploščo. Če želite ponastaviti krmilno ploščo, obrnite krmilno stikalo motorja (2) v položaj "IZKLOP/PONASTAVITEV".

Opomba Če želite več informacij in slik o izklopu krmilne plošče, glejte ta navodila za uporabo in vzdrževanje, Alarmi in izklopi.

Kupec lahko zagotovi tudi druge načine za zasilno zaustavitev. Pri zasilni zaustavitvi se izklopi dovod goriva, vžig pa se morda ne izklopi. Pri takšnem izklopu zasveti indikator "AUXILIARY SHUTDOWN" (DODATNI IZKLOP) (3). Pred zagonom motorja je treba ponastaviti krmilno ploščo. Če želite ponastaviti krmilno ploščo, obrnite krmilno stikalo motorja (2) v položaj "IZKLOP/PONASTAVITEV".

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.