AP355F Asphalt Paver Caterpillar


Turbocharger - Inspect

Usage:

AP355F NED


Ilustrace 1g06018519

Doporučuje se provádět pravidelné prohlídky a čištění skříně kompresoru turbodmychadla (na přívodní straně). Jelikož plyny z klikové skříně prosakují systémem sání vzduchu, ve skříni kompresoru turbodmychadla se mohou hromadit vedlejší produkty spalování a olej.

V průběhu času mohou být tyto nánosy jednou z příčin ztráty výkonu motoru, zvýšení výskytu černého kouře a celkové ztráty účinnosti motoru. Tyto nánosy pouze mohou přispívat k těmto faktorům.

Jestliže za chodu motoru dojde k poruše turbodmychadla, může dojít k závažnému poškození oběžného kola kompresoru turbodmychadla nebo celého motoru. Poškození oběžného kola kompresoru turbodmychadla může umožnit, aby díly oběžného kola kompresoru vnikly do válce motoru. Poškození turbodmychadla může vést k následnému poškození pístů, ventilů a hlavy válců.


OZNÁMENÍ

Porucha ložisek a těsnění turbodmychadla může způsobit vniknutí značného množství oleje do systému sání vzduchu a výfukového systému. Ztráta motorového oleje může mít za následek závažné poškození motoru.


Prohlídkami turbodmychadla se mohou minimalizovat neplánované prostoje. Prohlídky turbodmychadla mohou rovněž snížit nebezpečí možného poškození dalších částí motoru.

Poznámka Součásti turbodmychadla vyžadují přesné vůle. Náboj turbodmychadla musí být vyvážen kvůli vysokým otáčkám. Používání v náročných podmínkách může urychlit opotřebení komponent. Používání v náročných podmínkách může vyvolat potřebu častějších kontrol náboje.

Demontáž a instalace

O možnostech týkajících se demontáže, montáže, opravy a výměny se poraďte s prodejcem. Postupy a specifikace viz Servisní příručka tohoto motoru nebo se o nich poraďte s prodejcem.

Čištění a prohlídky

  1. Demontujte z turbodmychadla výstupní výfukové potrubí a potrubí sání vzduchu. Vizuálně prohlédněte potrubí, není-li v něm olej.

  2. Otočte rukou oběžným kolem kompresoru a turbínovým kolem. Sestava se má volně otáčet. Zkontrolujte, zda dochází ke kontaktu oběžného kola kompresoru a turbínového kola se skříní turbodmychadla. Nesmí být vidět žádné stopy kontaktu mezi turbínovým kolem nebo oběžným kolem kompresoru a skříní turbodmychadla. Pokud jsou jakékoli známky kontaktu mezi otáčejícím se turbínovým kolem nebo kolem turbodmychadla a skříní turbodmychadla, je nutné turbodmychadlo opravit nebo vyměnit.

  3. Zkontrolujte čistotu oběžného kola kompresoru. Pokud je strana lopatek kola špinavá, špína a vlhkost prostupuje systémem filtrace vzduchu. Pokud objevíte olej pouze na zadní straně kola, může být poškozeno olejové těsnění turbodmychadla.

    Přítomnost oleje může být důsledkem příliš dlouhého provozu motoru na nízké volnoběžné otáčky. K výskytu oleje může dojít také v důsledku omezení průchodnosti vedení pro nasávaný vzduch (ucpané vzduchové filtry), což způsobí netěsnost turbodmychadla.

  4. K čištění skříně turbodmychadla používejte běžně dostupná rozpouštědla a kartáč s měkkými štětinami.

  5. Připevněte potrubí sání vzduchu a výstupní výfukové potrubí ke skříni turbodmychadla.

Caterpillar Information System:

CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Speed Sensor (Dual Signal) - Test
AP355F Asphalt Paver Fuel System Filter (In-Line) - Replace
AP355F Asphalt Paver Engine Oil Sample - Obtain
AP355F Asphalt Paver Engine Oil Level - Check
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Solenoid Valve - Test
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Sensor Supply - Test
AP300F Asphalt Paver Engine Oil and Filter - Change
MH3037 Material Handler Machine System Electronic Control (Machine System)
Cat® Reman Announces the Availability of Remanufactured Short Blocks for 793F, 795F, and 797F Off-Highway Truck Engines {1201, 1307} Cat® Reman Announces the Availability of Remanufactured Short Blocks for 793F, 795F, and 797F Off-Highway Truck Engines {1201, 1307}
AP355F Asphalt Paver Engine Crankcase Breather - Clean
AP355F Asphalt Paver Cooling System Coolant Sample (Level 2) - Obtain
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Sensor Signal (PWM) - Test
994K Large Wheel Loader Field Assembly Manual Lift Cylinder - Connect
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Wiring Harness (Open Circuit) - Test
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Wiring Harness (Short Circuit) - Test
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System ECM Software - Install
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System ECM - Configure
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System Connector Contact Description
HFW232 Felling Saw Bearing for Grapple Arm - Lubricate
CW16 Pneumatic Compactor Machine Electronic Control System ECM - Replace
Cat® Detect Proximity Awareness for MineStar Onboard Version 4 GPS Accuracy - Check
Cat® Detect Proximity Awareness for MineStar Onboard Version 4 GPS Mast - Align
Procedure to Install a Bluetooth Module 481-7118 Wiring Kit on F2 Series Backhoe Loaders {1408} Procedure to Install a Bluetooth Module 481-7118 Wiring Kit on F2 Series Backhoe Loaders {1408}
CB64B, CB66B, and CB68B Asphalt Compactors Machine Systems Piston Pump (Vibratory) - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.