G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Caterpillar


Fire Prevention and Explosion Prevention

Usage:

G3512 E26


Илюстрация 1g00704000

Може да се наложи употребата на лични предпазни средства (ЛПС).

Всички горива, повечето смазочни материали и някои охладителни смеси са лесно запалими.

Винаги правете оглед на машината, който може да ви помогне да откриете опасност от пожар. Не работете с машината, ако има опасност от пожар. Обърнете се към вашия доставчик на Cat за обслужване.

Запалими течности от течове или разливи върху горещи повърхности или електрически компоненти могат да предизвикат пожар. Пожарът може да причини нараняване на хора и материални щети.

Ако капаците на картера на двигателя бъдат отстранени в рамките на 15 минути след аварийно спиране, може да избухне внезапен пожар.

Определете дали двигателят ще работи в среда, която позволява отработилите газове да бъдат засмукани в системата за входящ въздух. Тези газове могат да причинят работа на превишени обороти на двигателя. Могат да последват нараняване на хора, материални щети или повреди на двигателя.

Ако при работата има наличие на запалими газове, се обърнете към доставчика си на Cat за допълнителна информация за подходящите предпазни средства.

Отстранете всички запалими материали, като гориво, масло и отпадъци, от двигателя. Не допускайте натрупването на никакви запалими материали по двигателя.

Всички течности, които са уловени в съда за събиране на разлята течност трябва да бъдат почиствани незабавно. В противен случай разлетите течности могат да причинят пожар. Пожарът може да причини нараняване на хора и материални щети.

Съхранявайте горивата и смазочните материали в подходящо обозначени съдове, далеч от неупълномощен персонал. Съхранявайте омаслените парцали и запалимите материали в предпазни кутии. Не пушете в области, които се ползват за съхраняване на лесно запалими материали.

Не излагайте двигателя на въздействието на пламък.

Щитовете на изпускателната система (ако са монтирани), предпазват горещите й компоненти да не бъдат напръскани с масло или с гориво в случай на неизправност на тръбопровод, тръба или уплътнение. Изпускателните щитове трябва да се монтират правилно.

Не заварявайте тръбопроводи или резервоари, които съдържат запалими течности. Не режете с оксижен тръбопроводи или резервоари, които съдържат запалима течност. Почиствайте такива тръбопроводи или резервоари обстойно с незапалим разтворител, преди да заварявате или режете с оксижен.

Окабеляването трябва да бъде поддържано в добро състояние. Прокарвайте правилно и закрепвайте всички електрически проводници. Проверявайте всички електрически проводници ежедневно. Ремонтирайте всички проводници, които са разхлабени или протрити, преди да пуснете двигателя. Почистете всички електрически съединения и ги затегнете.

Отстранете всички проводници, които са откачени или ненужни. Не използвайте проводници или кабели, които са с по-малко сечение от препоръчвания размер. Не обхождайте никои предпазители и/или прекъсвачи на вериги.

Възникването на електрическа дъга или искрене може да причини пожар. Затегнатите съединения, препоръчителните проводници и правилното техническо обслужване на кабелите на акумулатора ще помогне в предотвратяването на възникване на електрическа дъга или искрене.

Проверявайте всички тръбопроводи и маркучи за износване или влошаване на състоянието им. Прокарвайте правилно всички кабели. Тръбопроводите и маркучите трябва да имат подходяща опора и здрави скоби. Затегнете всички съединения до препоръчителния момент. Течовете могат да причинят пожар.

Монтирайте правилно всички маслени и горивни филтри. Корпусите на филтрите трябва да бъдат затягани с правилния въртящ момент.



Илюстрация 2g02298225

Газовете от акумулатора могат да експлодират. Дръжте откритите пламъци или източници на искри далеч от горната повърхност на акумулатора. Не пушете в зона за зареждане на акумулатори.

Никога не проверявайте заряда на акумулатора, като свържете клемите му с метален предмет. Използвайте волтметър или хидрометър.

Неправилното свързване на кабелите за пускане на двигателя в ход от допълнителен токов източник може да предизвика експлозия и в резултат нараняване. Вижте раздела за експлоатация в настоящето ръководство за конкретни инструкции.

Не зареждайте замръзнал акумулатор. Зареждането на замръзнал акумулатор може да предизвика експлозия.

Акумулаторите трябва да бъдат поддържани чисти. Капаците (ако са монтирани) трябва да бъдат държани върху клетките. Използвайте препоръчваните кабели, съединения и капаци за акумулаторната кутия, когато двигателят работи.

Пожарогасител

Уверете се, че има пожарогасител. Трябва да бъдете запознати с действието на пожарогасителя. Редовно проверявайте пожарогасителя и провеждайте сервизно обслужване на пожарогасителя. Спазвайте препоръките от табелката с указания.

Тръбопроводи, тръби и маркучи

Не прегъвайте тръбопроводи под високо налягане. Не удряйте тръбопроводи под високо налягане. Не монтирайте огънати или повредени тръбопроводи.

Ремонтирайте всички хлабави или повредени тръбопроводи. Течовете могат да причинят пожар. Посъветвайте се с вашия доставчик на Cat за ремонт или резервни части.

Проверете внимателно тръбопроводите, тръбите и маркучите. Не използвайте голите си ръце за проверка за течове. Използвайте дъска или картон, за да проверите за течове. Затегнете всички съединения до препоръчителния момент.

Сменете съответните части, ако е налице някое от следните условия:

  • Крайните фитинги са повредени или текат.

  • Външните покрития са изтъркани или нарязани.

  • Има оголени проводници.

  • Външните покрития са раздути.

  • Гъвкавите части на маркучите са прегънати.

  • Външните покрития са протрити до вградената армировка.

  • Крайните фитинги са се изместили.

Уверете се, че всички скоби, щитове и топлинни изолатори са правилно монтирани за предотвратяване на вибрация, триене в други части и прекомерно загряване.

Caterpillar Information System:

G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Additional Messages
C18 Generator Set Engines Crankshaft Main Bearings - Remove and Install
C18 Generator Set Engines Connecting Rod Bearings - Remove and Install
C18 Generator Set Engines Pistons and Connecting Rods - Assemble
C18 Generator Set Engines Pistons and Connecting Rods - Disassemble
XQP150 Rental Generator Set Welding on Engines with Electronic Controls
XQP150 Rental Generator Set Refill Capacities
C18 Generator Set Engines Piston and Connecting Rods - Remove and Install
XQP150 Rental Generator Set Refill Capacities
C9.3 Marine Engine Transmission Oil Cooler - Remove and Install
C9.3 Marine Engine Fuel Manifold (Rail) - Remove and Install - Single Wall Rail
C9.3 Marine Engine Fuel Manifold (Rail) - Remove and Install - Double Wall Rail
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Sound Information
C18 Generator Set Engines Crankshaft - Remove and Install
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Engine Starting
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Generator Isolating for Maintenance
G3512 EPA Emergency and Non-Emergency Standby Generator Sets Model View Illustrations
XQP150 Rental Generator Set Coolant Extender (ELC) - Add
XQP150 Rental Generator Set Coolant Level - Check
XQP150 Rental Generator Set Engine Air Cleaner Element (Dual Element) - Inspect/Clean/Replace
C18 Generator Set Engines Bearing Clearance - Check
XQP150 Rental Generator Set Engine Oil Sample - Obtain
XQP150 Rental Generator Set Radiator - Clean
New Engine Software Is Now Available For Certain C18 630 hp Industrial Engines {1920} New Engine Software Is Now Available For Certain C18 630 hp Industrial Engines {1920}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.