C32 Generator Set Caterpillar


Electronic Modular Control Panel 3 (EMCP 3)

Usage:

C32 JAZ

Elektronikus vezérlőmodul (Generátor-készlet)



Illusztráció 1g01045431
(1) Kijelző
(2) Váltóáram áttekintő gomb
(3) Motor áttekintő gomb
(4) Sárga figyelmeztető lámpa
(5) Vörös figyelmeztető lámpa
(6) Riasztás elfogadási gomb
(7) Lámpa tesztelés gomb
(8) Beindítás gomb
(9) Automatikus üzemmód gomb
(10) Leállító gomb
(11) Felfelé nyíl
(12) Kilépés gomb
(13) Jobbra nyíl
(14) Beviteli (Enter) gomb
(15) Lefelé nyíl
(16) Balra nyíl

Böngészőgombok

Váltóáram áttekintése (2 ) - A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a váltóáramra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" információk különböző váltóáramra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor elektromos alkatrészeinek működését összegezik.

Motor áttekintése (3) - A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a motorra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" információk különböző motorra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor-készlet működését összegezik.

Elfogadás gomb (6) - Az "ELFOGADÁS" gomb megnyomása kikapcsolja a kürt reléjét. Ez a művelet elnémítja a kürtöt. A gomb megnyomása kikapcsol, vagy folyamatos világításra kapcsol bármilyen vörös vagy sárga villogó jelzőlámpát. A jelzőlámpák állapota a riasztások aktív állapotától függ. Az "ELFOGADÁS" gomb konfigurálható arra is, hogy egy globális riasztás-némító jelt küldjön szét a J1939 adatkapcsolaton. Ez a jel elnémítja a csengőgombok kürtjeit.

Lámpa tesztelés gomb (7) - A "LÁMPA TESZTELÉS" gomb megnyomásával és benyomva tartásával minden egyes LED és képernyőpixel folyamatos világításra kapcsol, amíg a gombot ki nem engedi.

Beindítás gomb (8) - A "BEINDÍTÁS" gomb megnyomása beindítja a motort.

AUTO gomb (9) - Az "AUTO" gomb megnyomása "AUTOMATIKUS" üzemmódra kapcsolja a motort. Ilyen esetben a motor akkor indul be, ha a modul indítási parancsot kap egy távoli forrástól.

STOP gomb (10) - A "STOP" gomb megnyomása leállítja a motort.

Felfelé nyíl (11) - A "FELFELÉ" nyíl a különböző menük és ellenőrzési képernyők közötti böngészésre szolgál. A "FELFELÉ" gomb ugyanakkor a beállítási pontok megadásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele közben a "FELFELÉ" nyíllal növelhetők a számjegyek (0-9). Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "FELFELÉ" nyíllal FELFELÉ lépkedhet a listán.

Kilépés gomb (12) - A "KILÉPÉS" gomb a menük közötti böngészésre szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó az előző, vagy a felsőbb szintű menüre léphet vissza. Ugyancsak a "KILÉPÉS" gombbal léphet ki a felhasználó az adatbeviteli módból, a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben a felhasználó megnyomja a "KILÉPÉS" gombot, a képernyőn végzett módosítások nem mentődnek el a rendszermemóriában.

Jobbra nyíl (13) - A "JOBBRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "JOBRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "JOBBRA" nyíl továbbá a beállítási pontok módosítása során használatos a jelölődobozok bejelölésére vagy a bejelölés megszüntetésére. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, az adott funkció be van kapcsolva. A "JOBBRA"nyíl megnyomása kikapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, az adott funkció ki van kapcsolva. A "JOBBRA"nyíl megnyomása bekapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

Beviteli (Enter) gomb (14) - AZ "ENTER" gomb a menük közötti böngészésre szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó a következő, vagy az alábbi szintű menüre léphet előre. Az "ENTER" gomb továbbá a módosítások elmentésére is szolgál a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben megnyomja az "ENTER" gombot, a módosítások elmentődnek a rendszermemóriába.

Lefele nyíl (15) - A "LEFELÉ" nyíl a különböző menük vagy képernyők közötti böngészésre szolgál. A "LEFELÉ" nyíl továbbá a beállítási pontok programozásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele közben a "LEFELÉ" nyíllal csökkenthetők a számjegyek. Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "LEFELÉ" nyíllal LEFELÉ lépkedhet a listán.

Balra nyíl (16) - A "BALRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "BALRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "BALRA" nyíl továbbá adott beállítási pontok módosítása során használatos a jelölődobozok bejelölésére. Ez a nyíl adott jelölődobozok bejelölésének megszüntetésére is használható. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával kikapcsolható az adott funkció. A nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. A "BALRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával bekapcsolható az adott funkció. Ugyanakkor, a "BALRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

Riasztásjelzők

Sárga figyelmeztető lámpa (4) - A sárga lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív figyelmeztetések vannak érvényben. Ha a sárga lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott figyelmeztetések, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív figyelmeztetés van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó sárga fény folyamatosan világító sárga fénnyé alakul. Ha nincs továbbra aktív figyelmeztetés érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a sárga lámpa kikapcsol.

Vörös leállás-jelző lámpa ( 5) - A vörös lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív leállások vannak érvényben. Ha a vörös lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott leállások, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív leállás van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó vörös fény folyamatosan világító vörös fénnyé alakul. A leállást okozó állapotot kézileg kell nullázni. Ha nincs továbbra aktív leállás, a vörös lámpa kikapcsol.

Digitális bemenetek

Megjegyzés Az "EMCP 3.2" és "EMCP 3.3" típusú vezérlőpaneleken nyolc digitális bemenet található. Az "EMCP 3.1" típusú paneleken hat digitális bemenet található.

1. digitális bemenet - Az 1. digitális bemenet a vészleállításra szolgál. Ezt a bemenetet a FÖLDELÉSHEZ kell csatlakoztatni egy vészleállító kapcsolón keresztül. A bemenet beállítható, hogy aktív-magas (normál zárt érintkezés) vagy aktív-alacsony (normál nyitott érintkezés) állapotnál aktiválódjon. A vészleállító bemenet aktiválása azonnal leállítja a generátort. Továbbá, a vészleállító bemenet megakadályozza a generátor újraindítását. Ha az 1. digitális bemenet aktiválódik, a motor nem indítható be, amíg a kiváltó eseményt nem törli. Lásd: Rendszerüzemeltetés, hibaelhárítás, tesztelés és beállítás , RENR7902, "Digitális bemenet visszaalítása".

2. digitális bemenet - A 2. digitális bemenet a generátor távoli bekapcsolására vagy kikapcsolására szolgál. Ezt a bemenetet a FÖLDELÉSHEZ kell csatlakoztatni, egy távolról irányítható kapcsolón keresztül. A bemenet beállítható, hogy aktív-magas (normál zárt érintkezés) vagy aktív-alacsony (normál nyitott érintkezés) állapotnál aktiválódjon. Ha ez a bemenet aktív és a motor AUTOMATIKUS üzemmódra van állítva, a rendszer megpróbálja beindítani a motort. Ha a bemenet inaktív, a motor lehűlési módra vált (ha be van programozva), majd leáll.

A többi digitális bemenet igény szerint konfigurálható. A további "DIGITÁLIS" bemenetek fő célja, hogy a motor és a generátor paramétereihez kiegészítő nyomonkövetési lehetőségeket biztosítsanak. A bemenetek az "EVENT I/P FUNCTIONS" (Esemény I/P funkciók) paraméter oldalán konfigurálhatók a "SETPOINTS" (Beállítási pontok) menü alatt. A "DIGITAL INPUTS" (Digitális bemenetek) paraméter csak "ACTIVE HIGH" (Aktív-magas) vagy "ACTIVE LOW" (Aktív-alacsony) beállításra konfigurálható ahhoz, hogy magas szintű figyelmeztetést, alacsony szintű figyelmeztetést, magas szintű leállási eseményt vagy alacsony szintű leállási eseményt indítson.

A bemenetek a következő paraméterek vagy alkotóelemek felügyeletére programozhatók: Lásd: Rendszerüzemeltetés, hibaelhárítás, tesztelés és beállítás , RENR7902, "Digitális bemenetek programozása".

Nyomások

  • Levegőszűrő nyomáskülönbsége

  • Motorolaj nyomása

  • Tűzoltó készülék nyomása

  • Üzemanyagszűrő nyomáskülönbsége

  • Olajszűrő nyomáskülönbsége

  • Indítólevegő nyomása

Hőmérsékletek

  • Környezeti hőmérséklet

  • A motorhűtő-folyadék hőmérséklete

  • Motorolaj hőmérséklete

  • Kipufogógáz hőmérséklete

  • Hátsó csapágy hőmérséklete (csak a C32 típusnál)

  • Jobboldali kipufogógáz hőmérséklete

  • Baloldali kipufogógáz hőmérséklete

Szintek

  • Motorhűtő-folyadék szintje

  • Motorolajszint

  • Fuel level (Üzemanyagszint)

  • Külső üzemanyagtartály üzemanyagszintje

Egyéb

  • Levegőretesz zárva

  • ATS normál pozícióban

  • ATS sürgősségi pozícióban

  • Akkumulátortöltő-hiba

  • Generátor-megszakító zárva

  • Hálózati megszakító zárva

  • Üzemanyag-szivárgás észlelve

  • Igény szerinti esemény

Az elektronikus vezérlőmodulra vonatkozó részletes információkért, lásd: Rendszerüzemeltetés, hibaelhárítás, tesztelés és beállítás , RENR7902, "EMCP3" .

Vezérlőpanel



Illusztráció 2g01220625
(1) Szivattyú leállító gombja
(2) Indítássegítő automatikus/kézi vezérlés kapcsolója (opcionális)
(3) Szivattyú indítógombja
(4) Sebességszabályozó potenciométer (opcionális)
(5) Vezérlőpanel világításkapcsolója
(6) Feszültségállító kapcsoló
(7) Vészhelyzeti leállító nyomógomb
(8) Diagnosztikai csatlakozó

Megjegyzés Előfordulhat, hogy az Ön berendezése nem rendelkezik az összes fenti funkcióval.

Szivattyú leállító gombja (1) - A szivattyú-leállító gomb opcionális felszereltség. A szivattyú-leállító gombbal kézileg kapcsolható ki az üzemanyag-adagoló szivattyú. Rögzítéshez nyomja be teljesen a gombot. A vörös jelzőlámpa BEKAPCSOL. Ha még egyszer megnyomja a gombot, visszaáll eredeti helyzetébe. A vörös jelzőlámpa KIKAPCSOL.

Indítássegítő automatikus/kézi vezérlés kapcsolója (2) - Az indítássegítő kapcsolója opcionális felszereltség. Az indítássegítő kapcsolója arra szolgál, hogy étert fecskendezzen a motorba, ha hideg időben próbálja begyújtani. Ha az indítássegítő kapcsolója BE álláson van, az indítássegítő mágnes-szelepéhez elektromos áram jut. A kapcsoló ekkor egy bizonyos mennyiségű étert mér ki és juttat az előkamrába. Az indítássegítő kapcsolójának kiengedésével a mágnes-szelep a motorba juttatja az étert.

Szivattyú indítógombja (3) - A szivattyú-indító gomb opcionális felszereltség. A gomb megnyomásával az üzemanyag-adagoló szivattyúhoz csatlakoztatott generátor feltölti a generátor napitartályát. A szivattyú működése közben a zöld jelzőlámpa világít. Amint a tartályban lévő üzemanyag eléri a magas szintet, a szivattyú automatikusan kikapcsol. A szivattyú kézzel is kikapcsolható úgy, hogy KI pozícióra állítja a szivattyú leállító gombját ( 1). A szivattyú-leállító gombot vissza kell állítani. Visszaállításhoz nyomja meg még egyszer a szivattyú-leállító gombot.

Sebesség-szabályozó potenciométer ( 4) - A sebesség-szabályozó potenciométer opcionális felszereltség. A sebességszabályozó potenciométer olyan generátorral használható, amely elektronikus regulátorral rendelkezik.

Vezérlőpanel világításkapcsolója ( 5) - A vezérlőpanel világításkapcsolójával ki-be kapcsolható a panel megvilágítása.

Feszültségállító kapcsoló ( 6) - Ezzel a kapcsolóval növelhető a feszültség. Ugyanakkor ezzel a kapcsolóval csökkenthető is a feszültség.

Vészhelyzeti leállító nyomógomb ( 7) - A vészhelyzeti leállító nyomógomb (ESPB) a motor leállítására szolgál, vészhelyzetben. Ha a felszereltség része, a vészhelyzeti leállító nyomógomb lezárja az üzemanyag-adagolást és bekapcsolja az opcionális levegő-elzárást.

Diagnosztikai csatlakozó (8) - Az Electronic Technician (ET) szoftver segítségével kommunikálhat az elektronikus vezérlőmodullal a diagnosztikai csatlakozóhoz csatlakoztatott adatkapcsolaton keresztül.



Illusztráció 3g01155394
C32
(1) Indítássegítő automatikus/kézi vezérlés kapcsolója (opcionális)
(2) Vezérlőpanel világításkapcsolója
(3) Vészhelyzeti leállító nyomógomb
(4) Feszültségállító kapcsoló
(5) Sebességszabályozó potenciométer (opcionális)

Megjegyzés Előfordulhat, hogy az Ön berendezése nem rendelkezik az összes fenti funkcióval.

Indítássegítő automatikus/kézi vezérlés kapcsolója (1) - Az indítássegítő kapcsolója opcionális felszereltség. Az indítássegítő kapcsolója arra szolgál, hogy étert fecskendezzen a motorba, ha hideg időben próbálja begyújtani. Ha az indítássegítő kapcsolója BE álláson van, az indítássegítő mágnes-szelepéhez elektromos áram jut. A kapcsoló ekkor egy bizonyos mennyiségű étert mér ki és juttat az előkamrába. Az indítássegítő kapcsolójának kiengedésével a mágnes-szelep a motorba juttatja az étert.

Vezérlőpanel világításkapcsolója ( 2) - A vezérlőpanel világításkapcsolójával ki-be kapcsolható a panel megvilágítása.

Vészhelyzeti leállító nyomógomb ( 3) - A vészhelyzeti leállító nyomógomb (ESPB) a motor leállítására szolgál vészhelyzetben. Ha a felszereltség része, a vészhelyzeti leállító nyomógomb lezárja az üzemanyag-adagolást és bekapcsolja az opcionális levegő-elzárást.

Feszültségállító kapcsoló ( 4) - Ezzel a kapcsolóval növelhető a feszültség. Ugyanakkor, ezzel a kapcsolóval csökkenthető is a feszültség.

Sebességszabályozó potenciométer ( 5) - A sebességszabályozó potenciométer opcionális felszereltség. A sebességszabályozó potenciométer olyan generátor-készlettel használható, amely elektronikus regulátorral rendelkezik.

Caterpillar Information System:

3500 and 3500B Engines Electronic Modular Control Panel 4 (EMCP 4)
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Oxygen Level - Test
3516C Locomotive Engines Auxiliary Water Pump - Disassemble
C32 Generator Set Starting the Engine
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Fuel Shutoff - Test
Installation of Improved Battery Charger on Certain C27 Generator Sets{1401, 751B} Installation of Improved Battery Charger on Certain C27 Generator Sets{1401, 751B}
CX31 On-Highway Transmission Retarder Hydraulic Control Valve - Assemble
CX31 On-Highway Transmission Retarder Hydraulic Control Valve - Disassemble
CX31 On-Highway Transmission Retarder Hydraulic Control Valve - Install
CX31 On-Highway Transmission Retarder Hydraulic Control Valve - Remove
2011/08/10 New Line Relief Valves are Now Used for Certain Excavators and Mobile Hydraulic Power Units {5069, 5117}
3612 and 3616 Fast Vessel Engines Maintenance Interval Schedule
C32 Generator Set Fuel System - Prime
UPSB505 Uninterruptible Power Supply General Information
2011/02/23 Dealer Solution Network Now Provides Product Support for Uninterruptible Power Supply {4480}
3516C Locomotive Engines Auxiliary Water Pump - Assemble
C11 and C13 Industrial Engines Product Description
UPSB505 Uninterruptible Power Supply Fire Prevention and Explosion Prevention
UPSB505 Uninterruptible Power Supply Product Identification
3516C Locomotive Engines Engine Oil Pump - Remove
UPSB505 Uninterruptible Power Supply Safety Signs and Labels
C11 and C13 Industrial Engines Configuration Parameters
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Exhaust Temperature Module - Test
UPSB505 Uninterruptible Power Supply Component Description
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.