CB44B and CB54B Vibratory Asphalt Compactors Caterpillar


Safety Messages

Usage:

CB-54B 463
Na těchto strojích je umístěno několik specifických výstražných štítků. V této kapitole je přehledně uvedeno přesné umístění štítků a popis jejich informací. Seznamte se prosím se všemi bezpečnostními štítky.

Přesvědčte se, zda jsou všechny bezpečnostní štítky čitelné. Očistěte nebo vyměňte bezpečnostní štítky, pokud nelze přečíst text popisu. Vyměňte ilustrace, pokud nelze rozeznat obrázek. K čištění bezpečnostních štítků používejte kus tkaniny, vodu a mýdlo. K čištění bezpečnostních štítků nepoužívejte rozpouštědla, benzin nebo jiné agresivní chemikálie. Rozpouštědla, benzin či jiné silné chemikálie by mohly rozpustit lepidlo, kterým jsou bezpečnostní štítky přilepeny. Rozpuštěním lepidla dojde k odlepení bezpečnostního štítku od stroje.

Nahraďte chybějící nebo poškozený bezpečnostní štítek. Pokud je bezpečnostní štítek na vyměňovaném dílu, připevněte ho i na nový díl. Náhradní bezpečnostní štítky jsou k dispozici u všech prodejců společnosti Caterpillar.



Ilustrace 1g03008601

Neuvádějte do činnosti (1)

Tento štítek je umístěn před obsluhou.



Ilustrace 2g01370904

------ VÝSTRAHA! ------

Vybavení nespouštějte a nepracujte s ním, aniž byste si přečetli pokyny a varování v Příručce pro provoz a údržbu a porozuměli jim. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah může mít za následek vážný nebo smrtelný úraz. Příručky na výměnu vám poskytne prodejce Cat . Odpovídáte za dodržování pokynů a za bezpečnost při práci.


Bezpečnostní pás (2)

Tento štítek je umístěn před obsluhou.



Ilustrace 3g01370908

------ VÝSTRAHA! ------

Během činnosti stroje musíte být vždy připoután bezpečnostním pásem a tak se vyhnout vážnému nebo smrtelném úrazu v případě nehody nebo převrácení stroje. Opomenutí připoutat se před uvedením stroje do činnosti bezpečnostním pásem může mít za následek vážný nebo i smrtelný úraz.


Vzdálenost od volantu (3)

Tento štítek je umístěn na ovládací konzole obsluhy.



Ilustrace 4g01861267

------ VÝSTRAHA! ------

Vlastnosti řídicího ústrojí jsou se studeným hydraulickým olejem pomalejší, což může mít za následek kolizi nebo přejetí s následkem těžkého poranění nebo smrti. Neuvádějte stroj znovu do činnosti, dokud olej nedosáhne provozní teploty.


Systém Product Link 4 (je-li ve výbavě)

Tento štítek je umístěn pod sedadlem na levé straně stroje.



Ilustrace 5g01370917

------ VÝSTRAHA! ------

Tento stroj je vybavený rádiovým komunikačním zařízením pro systém datových spojů Caterpillar, které musí být deaktivováno ve vzdálenosti 6,0 m (20 stop) od zóny odstřelu. Opomenutí to provést by mohlo mít za následek vážný úraz nebo smrtelný úraz.


Konstrukce ROPS/FOPS (5)

Tento štítek je umístěný na konstrukci ROPS na levé straně stroje.



Ilustrace 6g00939192

------ VÝSTRAHA! ------

Poškození konstrukce, převrácení, úprava, změna nebo nesprávná oprava mohou negativně ovlivnit ochrannou schopnost této konstrukce a tím se toto osvědčení stává neplatným. Nesvařujte na konstrukci a nevrtejte do ní otvory. Tím se osvědčení stane neplatným. Poraďte se s obchodníkem společnosti Caterpillar ohledně limitních hodnot této konstrukce, aniž by došlo ke ztrátě její certifikace.


Tento stroj obdržel osvědčení uvedená na štítku nalepeném na konstrukci ROPS. Maximální hmotnost stroje, do které se započítává hmotnost obsluhy a pracovního zařízení bez užitečného zatížení, nesmí překročit hmotnost uvedenou na certifikačním štítku konstrukce ROPS.

Na výše uvedeném obrázku je příklad výstražného štítku a štítku na konstrukci ROPS.

Podrobnější informace viz Příručka pro provoz a údržbu, "Ochranné kryty (Ochrana obsluhy)".

Rozdrcení ruky (6)

Tento štítek je umístěn na všech čtyřech podpěrách bubnu.



Ilustrace 7g01395957

------ VÝSTRAHA! ------

Nebezpečí sevření! Pohyb stroje při provádění seřizování může způsobit úraz nebo smrt.

Než začnete provádět seřízení, vypněte motor a vytáhněte klíček.

Správné postupy při seřizování jsou uvedeny v příručce pro provoz a údržbu.


Nebezpečí rozdrcení (7)

Tento štítek je umístěn na obou stranách stroje v blízkosti kloubového spoje.



Ilustrace 8g01371647

------ VÝSTRAHA! ------

Před zvedáním stroje jeřábem, před přepravou nebo před prováděním údržby a servisu v prostoru kloubového spojení rámů stroje spojte pevně obě části rámu spojovacím táhlem. Před opětovným uvedením stroje do činnosti rozpojte obě části kloubového rámu a umístěte zámek řízení do úložné polohy. Sevřením dílů by mohlo dojít k vážnému nebo i smrtelnému úrazu.


Omezený prostor (8)

Tento štítek je umístěn na obou stranách stroje v blízkosti kloubového spoje.



Ilustrace 9g01371644

------ VÝSTRAHA! ------

Zůstaňte v bezpečné vzdálenosti. V tomto prostoru není místo pro člověka, když stroj zatáčí. Sevřením konstrukce by mohlo dojít k vážnému nebo i smrtelnému úrazu.


Nesprávné zapojení kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj (9)

Tento štítek je umístěn vedle baterie v motorovém prostoru.



Ilustrace 10g01370909

------ VÝSTRAHA! ------

Nebezpečí exploze! Nesprávné připojení podpůrného zdroje propojovacími kabely může způsobit explozi a následně vážný nebo i smrtelný úraz. Akumulátory mohou být umístěny v oddělených prostorech. Další informace viz příručka pro provoz a údržbu stroje.


Nesprávné zapojení kabelů akumulátoru může způsobit výbuch.

Bez éteru (10)

Tento štítek je umístěn na čističi vzduchu.



Ilustrace 11g01372254

------ VÝSTRAHA! ------

Nebezpečí exploze! Nepoužívejte éter! Tento stroj je vybavený ohřívačem plnicího vzduchu motoru. Při použití éteru může dojít k explozi nebo požáru a následně k vážnému nebo smrtelnému úrazu. Přečtěte si a při spouštění motoru respektujte postup uvedený v příručce pro provoz a údržbu stroje.


Chladicí kapalina motoru (11)

Tento štítek je umístěn na boční nádrži.



Ilustrace 12g01371640

------ VÝSTRAHA! ------

Systém s přetlakem! Horká chladicí kapalina může způsobit opařeniny nebo jiný vážný nebo i smrtelný úraz. Před sejmutím víčka tlakového uzávěru chladicí soustavy zastavte motor a vyčkejte, dokud komponenty chladicí soustavy nevychladnou. Vypusťte přetlak z chladicí soustavy pomalým povolením víčka tlakového uzávěru chladící soustavy. Před údržbou chladicí soustavy se dobře seznamte s pokyny v příručce pro provoz a údržbu stroje.


Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.