986K Wheel Loader Caterpillar


Operator Controls

Usage:

986K NL8
Megjegyzés Nem minden munkagép van felszerelve a jelen fejezetben bemutatott valamennyi kezelőegységgel.

A használatra vonatkozó rész referenciaként szolgál kezdő gépkezelők számára, illetve emlékeztetőként tapasztalt gépkezelők számára. Ez a rész a műszerek, kapcsolók, gép- és szerelékvezérlők leírását, valamint szállításra és vontatásra vonatkozó információkat tartalmaz.

A megfelelő ellenőrzési, indítási, üzemeltetési és leállítási eljárásokhoz illusztrációk állnak a gépkezelő rendelkezésére. A jelen kiadványban szereplő üzemeltetési módszerek csak alapmódszerek. A gyakorlottság és az üzemeltetési technikák kifejlesztéséhez a gépkezelőnek meg kell ismernie a munkagépet és a munkagép képességeit.



Illusztráció 1g06105634
A vezetőfülke felülnézete, amelyen a gépkezelő kezelőszervei láthatók

A kormányzás és erőátvitel vezérlő konzolja



Illusztráció 2g02870058
(1) STIC (Steering Transmission Integrated Control, kormányzás és erőátvitel integrált kezelőszerv) konzoljának beállítógombja
(2) Kormányzás és erőátvitel integrált kezelőszerve (STIC)
(3) Lefele váltó kapcsoló
(4) Felfele váltó kapcsoló
(5) Haladásiirány-kapcsoló
(6) STIC reteszelése (szétkapcsolt helyzetben)


Illusztráció 3g02870082
(7) STIC reteszelése (bekapcsolt helyzetben)
(8) A konzol elfordításának reteszelő fogantyúja
(9) Kartámasz beállítógombjai

Bal oldali konzol beállítása (1,9)

Előre-hátra állítás (1)

A kormány- és erőátvitel-vezérlő konzol előre-hátra irányú helyzete módosítható. Nyomja be a konzol beállítógombját (1), és tartsa meg így a vezérlő konzol helyzetének módosításához. Amikor elérte a kívánt helyzetet, a gomb elengedésével rögzítheti a konzolt.

Állítható kartámasz (9)

Lazítsa meg a gombokat (9) a kartámasz beállításához. Amikor elérte a kívánt helyzetet, húzza meg a gombokat.

Kormányzás és erőátvitel integrált kezelőszerve (STIC) (2)

A STIC (2) a munkagép következő funkcióinak szabályozására szolgál: kormányzás, sebességszabályozás és a haladási irány szabályozása.

Balra fordulás - Állítsa a STIC kormányzó kezelőszervet balra ahhoz, hogy a munkagépet balra kormányozza. Ha a STIC kormányzó kezelőszervet nagyobb mértékben viszi balra, akkor a munkagép gyorsabban kanyarodik balra.

Jobbra fordulás - Állítsa a STIC kormányzó kezelőszervet jobbra ahhoz, hogy a munkagépet jobbra kormányozza. Ha a STIC kormányzó kezelőszervet nagyobb mértékben viszi jobbra, akkor a munkagép gyorsabban kanyarodik jobbra.

Megjegyzés Amikor a STIC kormányzó kezelőszervet elengedik, az visszaáll a középső helyzetbe. A munkagép fenntartja az aktuális haladási irányt.

Lefelé váltás (3)

Nyomja meg a kapcsolót (3) ahhoz, hogy lefelé váltson, a következő alacsonyabb fokozatba. Az aktuális sebességfokozatot a mérőműszer-csoport (10) mutatja:

  • Az "1" az első fokozatot jelzi.

  • A "2" a második fokozatot jelzi.

  • A "3" a harmadik fokozatot jelzi.

  • A "4" a negyedik fokozatot jelzi.

Felfelé váltás (4)

Nyomja meg a kapcsolót (4) ahhoz, hogy felfelé váltson, a következő magasabb fokozatba. Az aktuális sebességfokozatot a mérőműszer-csoport (10) mutatja:

  • Az "1" az első fokozatot jelzi.

  • A "2" a második fokozatot jelzi.

  • A "3" a harmadik fokozatot jelzi.

  • A "4" a negyedik fokozatot jelzi.

Haladásiirány-kapcsoló (5)

Az STIC-rendszer haladásiirány-kapcsolója a kormányzás és erőátvitel kezelőszervén található.

ELŐREMENET - Állítsa a működtető kapcsoló (5) gombját "F" helyzetbe. Ez a művelet lehetővé teszi a munkagép számára, hogy előremenetben haladjon. Az "F" jelenik meg a mérőműszer-csoportban (10).

ÜRES - Állítsa a működtető kapcsolót KÖZÉPSŐ helyzetbe, amelyet az "N" jelez. Ez a művelet leválasztja az erőátvitelt. Az "N" jelenik meg a mérőműszer-csoportban (10).

HÁTRAMENET - Állítsa a működtető kapcsoló tetejét "R" helyzetbe. Ez a művelet lehetővé teszi a munkagép számára, hogy hátramenetben haladjon. Az "R" jelenik meg a mérőműszer-csoportban (10).

STIC reteszelése (7)

Rögzítés - Állítsa a kart bal hátsó helyzetbe a STIC reteszelésének bekapcsolásához. A kormányzási és az erőátviteli funkció egyaránt kikapcsolt állapotba kerül.

Kioldás - Állítsa a kart jobb első helyzetbe a STIC reteszelésének kikapcsolásához. A kormányzási és az erőátviteli funkció egyaránt bekapcsolt állapotba kerül.

Megjegyzés A konzolt csak akkor lehet felemelni, amikor a STIC reteszelése működésben van.

STIC konzol forgatása (8)

A konzolt csak akkor lehet felemelni, amikor a STIC reteszelése (7) működésben van. A STIC reteszelésének működtetéséhez állítsa a kart a bal hátsó helyzetbe.

Emelés - Húzza meg a konzol elfordításának reteszelő fogantyúját (8) , és húzza meg a kartámaszt felfelé ahhoz, hogy a kartámaszt felfelé forgassa.

Leengedés - Forgassa a kartámaszt lefelé. Ezután győződjön meg róla, hogy a konzol elfordításának reteszelő fogantyúja működésben van és a kartámasz nem fordul el felfelé; ehhez próbálja meg a kartámaszt felfelé húzni.

Megjegyzés Ügyeljen arra, hogy a biztonsági öv ne legyen a kartámasz alatt, amikor azt leengedi. Ha a biztonsági öv a kartámasz alatt van, a kartámasz nem rögzül.

Lábműködtetésű kezelőszervek és a kijelző képernyő



Illusztráció 4g06105627
(10) Mérőműszer-csoport
(11) Bal oldali fékpedál
(12) Motorfék szabályozópedálja
(13) Jobb oldali fékpedál
(14) Fojtószelep-szabályozó

Mérőműszer-csoport (10)

A kijelző képernyőre vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

Bal oldali fékpedál (11)

A bal oldali fékpedál szabályozza a fék nyomását; a fék nyomása megnő, ha a gépkezelő jobban megnyomja a pedált.

A bal oldali fékpedál használatos elsősorban akkor, amikor a munkagépet ásásra használják. Ha az üresbe állító funkciót bekapcsolják a billentyűzeten lévő üresbe állító gomb működtetésével, akkor az erőátvitel üresbe vált, amikor az üzemi fék pedálját egy bizonyos pontot meghaladó mértékben megnyomják. Az erőátvitel üresbe váltása nagyobb fordulatszámot, és ennek köszönhetően rövidebb hidraulikus válaszidőt tesz lehetővé.

Nyomja le a bal oldali fékpedált, miközben egyszerre felemeli és beállítja a kanál helyzetét. Engedje fel a pedált ahhoz, hogy az erőátvitelt ismét fokozatba kapcsolja és a rögzítőféket kioldja.

Megjegyzés A bal oldali fékpedált kalibrálni kell a normál, mechanikai kopás ellensúlyozása érdekében. Ne használja a bal oldali fékpedált, amikor a munkagépet lejtőn működteti.

Motorfék kezelőszerve (ha a felszereltség része) (12)

A motorfék kezelőszervének működtetése egy pedállal történik, amely a gépkezelői fülkében található. A motorfék kezelőszerve segíti megelőzni az üzemi fékek túlzott mértékű kopását a motor fordulatszámának csökkentésével.

A motorfék kezelőszervét kell használni az üzemi fék jobb oldali pedáljának működtetése előtt.

Működtesse a motorfék kezelőszervét, amikor a munkagép lejtőn lefelé közlekedik. Az erőátvitelt lehet alacsonyabb fokozatba kapcsolni, amikor a motorfék kezelőszervét használja. Az üzemi fék jobb oldali pedálját lehet működtetni, ha szükséges.

Megjegyzés A nyomatékváltó rögzítőkapcsolójának BE helyzetben kell lennie a motorfék kezelőszervének használatához.

Jobb oldali fékpedál (13)

A jobb oldali fékpedál lelassítja a munkagépet. Nyomja le a fékpedált a munkagép normál lefékezéséhez. A fék kioldásához engedje fel a fékpedált.

Gázszabályozó (14)

A gázszabályozó kezelőszerve a gépkezelői fülke padlójára van szerelve. Nyomja meg a gázszabályozót a motor fordulatszámának növeléséhez. Engedje fel a gázszabályozót a motor fordulatszámának csökkentéséhez.

A motor túl magas fordulatszáma elleni védelem

A 986K hidraulikaszivattyú esetében a túl magas fordulatszám elleni védelem támogat egy 2. szintű, második figyelmeztetést. Ha a motor fordulatszáma 2300 fordulat / perc fölé emelkedik, a hozzá kapcsolódó eseménykód működésbe lép, valamint egy figyelmeztető hangjelzés és az eseményjelző lámpa figyelmezteti a gépkezelőt.

A kompressziós fékkel felszerelt munkagépek esetében, ha a motorfék pedálja kioldott állapotban van:

  1. Ha a motor fordulatszáma meghaladja a motorfék automatikus működésbe lépéséhez tartozó 2265 fordulat/perc fordulatszámot, a kompresszió automatikusan bekapcsol, hogy lelassítsa a haladási sebességet és a motor fordulatszámát.

  2. Miután a motor fordulatszáma lecsökken a kompressziós fék automatikus működésbe lépéséhez tartozó 1950 fordulat/perc fordulatszám alá, a kompressziós fék kikapcsol.

Szerelékvezérlő konzol



Illusztráció 5g06106785
(15) Előre és hátra állító gomb


Illusztráció 6g06106787
(16) Kartámasz beállítógombjai
(17) Csuklótámasz beállítógombja

Szerelékvezérlő konzol beállítása (15-17)

Előre-hátra állítás

A szerelékvezérlő konzol előre-hátra irányú helyzete módosítható. Nyomja be a konzol beállítógombját (15), és tartsa meg így a vezérlő konzol helyzetének beállításához. Amikor elérte a kívánt helyzetet, a gomb elengedésével rögzítheti a konzolt.

Állítható kartámasz

Lazítsa meg a gombokat (16) a kartámasz beállításához. Amikor elérte a kívánt helyzetet, húzza meg a gombokat.

Állítható csuklótámasz

Lazítsa meg a gombot (17) a csuklótámasz beállításához. Amikor elérte a kívánt helyzetet, húzza meg a gombot.

Szerelékvezérlő konzol funkciói



Illusztráció 7g06088449
Szerelék vezérlő konzolja
(18) Kürt gombja
(19) Irányjelző kapcsoló
(20) Hasznos teher szabályozórendszer - tároló gomb
(21) Billentésvezérlő
(22) Emelésvezérlő
(23) Kiegészítő vezérlő (ha a felszereltség része)

Kürt (18)

Kürt - Kürtöléshez nyomja meg a gombot. A kürtöt a személyzet riasztására használhatja.

Irányjelző (19)

Jobbra kanyarodó jelzés - Nyomja le a kapcsoló (19) elülső részét a jobb oldali irányjelző működtetéséhez. Az irányjelzés kikapcsolásához vigye a kapcsolót a középső helyzetbe.

Balra fordulás jelzés - Nyomja le a kapcsoló (19) hátsó részét a bal oldali irányjelző működtetéséhez. Az irányjelzés kikapcsolásához vigye a kapcsolót a középső helyzetbe.

Hasznos teher szabályozórendszer - tárolás (ha a felszereltség része) (20)

Tárolás - A tárolási gomb (20) a hasznos teher szabályozórendszerrel használatos. A tárolási gomb segítségével lehet a hasznos teher adatait tárolni.

Megjegyzés A kürt automatikusan megszólal, amikor a tárolási gombot megnyomják (ha a felszereltség része).

Billentés vezérlése (21)



Illusztráció 8g02540657

DUMP (ÜRÍTÉS) (1) - Nyomja előre a kart, hogy a kanál terhét kiürítse.

HOLD (TARTÁS) (2) - Ha a kart elengedi, az visszatér a HOLD (tartás) helyzetbe. A kanál a kiválasztott helyzetben marad, kivéve, ha az ejektor működésben van.

BILLENTÉS HÁTRA (3) - Húzza hátra a kart a vödör hátradöntéséhez.

A szabályozókar rögzül a teljes ürítés/hátrabillentés helyzetben. Ha a kart lágy érzékelés állásba helyezi, akkor a kezelő a kar megnövekedett ellenállását fogja tapasztalni. Ha rögzítve van, akkor a kart ki kell engedni ahhoz, hogy automatikusan visszatérhessen a TARTÁS helyzetbe. A kanál folytatja az ürítést/hátrabillentést, amíg a kanál el nem éri az ürítéssel/hátrabillentéssel előre beállított ásási szöget. Ahhoz, hogy manuálisan felülbírálja az ürítési/hátrabillentési ejektort, a kart legalább 6°-kal el kell mozdítani a tartás helyzetből. Az ürítési/hátrabillentési ejektor nem lép működésbe, ha a kart 1 másodpercnél hosszabb ideig rögzített helyzetben tartják.

Megjegyzés Ennél a munkagépnél egy ürítési/hátrabillentési ejektor lehet bekapcsolva. A Cat márkakereskedő tudja ezt a két funkciót konfigurálni az elektroműszerész (ET, Electronic Technician) segítségével. Amint az ürítési ejektor engedélyezve van, az ürítési ejektor működtetéséhez nyomja a billentésvezérlő kart előre, a reteszelt helyzeten túl. Amint a hátrabillentési ejektor engedélyezve van, a hátrabillentési ejektor működtetéséhez nyomja a billentésvezérlő kart hátra, a reteszelt helyzeten túl.

Emelés vezérlése (22)



Illusztráció 9g02540436

Lebegés (1) - Nyomja előre a kart a lágy érzékeléshez. A munkaeszköz követi a talaj felszínét.

A kar visszatér a HOLD (TARTÁS) helyzetbe, ha kioldja azt. A munkaeszköz addig marad a LEBEGÉS helyzetben, amíg a kart legalább 6°-kal el nem mozdítja a TARTÁS helyzetből.

Megjegyzés Ha a munkaeszköz az alsó ejektor állás fölött van, az ejektor működésbe lép, amikor az emelővezérlő kart a teljesen leeresztett helyzetbe állítják. Ha az emelővezérlő kart a teljesen leeresztett, rögzített helyzetbe állítják, amikor a munkaeszköz az alsó ejektor állás alatt van, akkor a munkaeszköz a talaj felszínét követve lebeg.


FIGYELMEZTETÉS

Megterhelt kanál leengedésére sohase használja a LEBEGÉS (FLOAT) helyzetet.

Ha egy kanalat túl gyorsan engednek le, a gép károsodhat.


Leengedés (2) - A munkaeszköz leeresztéséhez tolja előre a kart. A kar visszatér a HOLD (TARTÁS) helyzetbe, ha kioldja azt.

HOLD (TARTÁS) (3) - A kar visszatér HOLD (TARTÁS) helyzetbe, amikor RAISE (EMELÉS) helyzetből vagy LOWER (SÜLLYESZTÉS) helyzetből elengedi. A munkaeszköz a kiválasztott helyzetben marad, kivéve, ha az ejektor vagy a lebegés működésben van.

Emelés (4) - A munkaeszköz felemeléséhez húzza hátra a kart. A kar visszatér a HOLD (TARTÁS) helyzetbe, ha kioldja azt.

A vezérlőkar teljesen felemelt állásban van rögzítve. Ha a kart lágy érzékelés állásba helyezi, akkor a kezelő a kar megnövekedett ellenállását fogja tapasztalni. Ha rögzítve van, akkor a kart ki kell engedni ahhoz, hogy automatikusan visszatérhessen a TARTÁS helyzetbe. A munkaeszköz addig emelkedik tovább, amíg el nem éri az emelési ejektor magasságát. Az ejektor manuális felülbírálásához a kart legalább 6°-kal el kell mozdítani a TARTÁS helyzetből. Az ejektor nem lesz aktív, ha a kart több mint egy másodpercig kiinduló állásban tartják.

A vezérlőkar teljesen leeresztett helyzetben van rögzítve. Ha a kart lágy érzékelés állásba helyezi, akkor a kezelő a kar megnövekedett ellenállását fogja tapasztalni. Ha rögzített helyzetben van, akkor a kart ki kell engedni ahhoz, hogy automatikusan visszatérhessen a TARTÁS helyzetbe. Ha a munkaeszköz az alsó ejektor helyzete fölött van, akkor a munkaeszköz addig ereszkedik lefelé, amíg el nem éri az alsó ejektor magasságát. Ha a munkaeszköz az alsó ejektor helyzete alatt van, akkor a munkaeszköz a talaj felszínét követve lebeg. Az ejektor manuális felülbírálásához a kart legalább 6°-kal el kell mozdítani a TARTÁS helyzetből. Az ejektor nem lesz aktív, ha a kart több mint egy másodpercig kiinduló állásban tartják.

Megjegyzés Ennél a munkagépnél egy felemelési/leeresztési ejektor lehet bekapcsolva. A Cat márkakereskedő tudja ennek a funkciónak a konfigurálását elvégezni az elektroműszerész (ET, Electronic Technician) segítségével. Ha engedélyezve van, a felemelési/leeresztési ejektor működtetéséhez vigye a szabályozókart előre/hátra, a reteszelt helyzeten túl.

Billentési elsőbbségi üzemmódja

Alapértelmezés szerint a billentési elsőbbség engedélyezve van; ha Önnek fontosabb, hogy párhuzamos legyen az áramlás eloszlása az emelés és a billentés között, a billentési elsőbbséget ki lehet kikapcsolni. A billentési elsőbbség kikapcsolásához csatlakoztassa a Cat elektroműszerészt (ET, Electronic Technician), és válassza ki a "szerviz menüt", majd válassza ki a "konfiguráció" elemet, keresse meg a billentési elsőbbséget, majd kapcsolja ki és erősítse meg ezt a választását. A munkagép kulcsának elfordításával engedélyezze a változtatást.

Kiegészítő vezérlő (ha a felszereltség része) (23)



Illusztráció 10g02872477

Bal oldali, kiegészítő hidraulikus vezeték nyomás alá helyezése (1) - Állítsa a kezelőszervet az 1 jelű helyzetbe ahhoz, hogy nyomás alá helyezze az emelőrudazat bal oldalán lévő hidraulikus tápvezetéket.

HOLD (TARTÁS) (2) - A kezelőszerv visszatér a 2 jelű helyzetbe, ha azt kiengedi az 1 vagy 3 jelű helyzetből. A kiegészítő szerelék a kiválasztott helyzetben marad.

Jobb oldali, kiegészítő hidraulikus vezeték nyomás alá helyezése (3) - Állítsa a kezelőszervet a 3 jelű helyzetbe ahhoz, hogy nyomás alá helyezze az emelőrudazat jobb oldalán lévő hidraulikus tápvezetéket.

A kiegészítő 3. funkció kezelőszervének rögzített állása van az 1 jelű és a 3 jelű helyzethez. Ezeknek a rögzített állásoknak nincs funkciója ezen a munkagépen.

Megjegyzés Az olajáramlásnak a kezelőszerv helyzetéhez viszonyított irányát meg lehet fordítani ezen a munkagépen. A Cat márkakereskedője tudja a kezelőszerv helyzetét konfigurálni a gépkezelő egyéni igényeinek megfelelően, az elektroműszerész (ET, Electronic Technician) segítségével..

Megjegyzés Speciális munkaeszközökhöz nem biztosítunk használati útmutatót. A kiegészítő kezelőszerv funkciója attól függ, hogy milyen - kiegészítő felszerelésgyártótól származó - munkaeszköz van felszerelve.

A vezetőfülke jobb oldali oszlopának funkciói



Illusztráció 11g06248031
(24) Egyedi tárgyérzékelő kijelző (másodlagos)
(25) Információs kijelző (fő)
(26) Első ablaktörlő/-mosó kapcsolója
(27) Hátsó ablaktörlő/-mosó kapcsolója
(28) Munkalámpa kapcsolója
(29) Jelzőfény kapcsolója
(30) Vészjelző fény kapcsolója
(31) Gyorscsatlakozó kapcsolója (ha a felszereltség része)
(32) Lépcső lámpájának kapcsolója
(33) Közlekedési világítás kapcsolója
(34) Ventilátor kapcsoló
(35) Hőmérsékletszabályozó
(36) Légkondicionáló kapcsolója

Egyedi tárgyérzékelő kijelző (másodlagos) (24)

A Cat® érzékelési, megfigyelési és tárgyérzékelési rendszerre vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU8838, "Cat® Detect Object Detection".

Információs kijelző (fő) (25)

Az információs kijelzőre vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Rendszerműködés, KENR6489, "816K, 826K, 836K Landfill Compactor, and 815K, 825K Soil Compactors and 814K, 824K, 834K, 844K, 854K Wheel Dozers, and 986K, 988K, 990K, 992K, 994K Wheel Loaders Information Display".

Első ablaktörlő/ablakmosó kapcsolója (26)

Első ablaktörlő/ablakmosó kapcsolója - Az ablaktörlő szakaszos működésének bekapcsolásához fordítsa el a gombot az óramutató járásával megegyező irányban. Fordítsa el tovább a gombot az óramutató járásával megegyező irányban az ablaktörlő sebességének beállításához. Az ablaktörlő sebességét nagy sebességre vagy alacsony sebességre lehet beállítani. Az ablakmosó bekapcsolásához nyomja meg a gombot.

Hátsó ablaktörlő/ablakmosó kapcsolója (27)

Hátsó ablaktörlő/ablakmosó kapcsolója - Az ablaktörlő szakaszos működésének bekapcsolásához fordítsa el a gombot az óramutató járásával megegyező irányban. Fordítsa el tovább a gombot az óramutató járásával megegyező irányban az ablaktörlő sebességének beállításához. Az ablakmosó bekapcsolásához nyomja meg a gombot.

Munkalámpa kapcsolója (28)

Munkafények - Ennek a kapcsolónak három állása van, amelyek a következők: ALSÓ vagy KIKAPCSOLT helyzet, KÖZÉPSŐ vagy ELSŐ helyzet és FELSŐ vagy MÁSODIK helyzet. A bekapcsolt világítás az alábbi listán szereplő egyes helyzetekben.

ALSÓ vagy KIKAPCSOLT helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az összes munkalámpa kikapcsolásához.

Megjegyzés A vezetőfülke háttérvilágítása és a munkagép hátulján lévő helyzetjelző lámpák bekapcsolva maradnak, amikor a vezetőfülke egy másik kapcsolójával biztosítják ezek áramellátását.

KÖZÉPSŐ vagy ELSŐ helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az alábbiakban felsorolt lámpák bekapcsolásához.

  • mindegyik háttérvilágítás a vezetőfülkében

  • helyzetjelző lámpák a munkagép hátuljánál

  • két, előre néző, vezetőfülkére szerelt munkalámpa

FELSŐ vagy MÁSODIK helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az alábbiakban felsorolt lámpák bekapcsolásához.

  • mindegyik háttérvilágítás a vezetőfülkében

  • helyzetjelző lámpák a munkagép hátuljánál

  • négy, előre néző, vezetőfülkére szerelt munkalámpa

  • két, hátra néző, vezetőfülkére szerelt munkalámpa

Forgó jelzőfény kapcsolója (29)

Forgó jelzőfény kapcsolója (ha a felszereltség része) - Nyomja meg a kapcsoló felső részét a forgó jelzőfény bekapcsolásához. A forgó jelzőfény kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alját.

Vészvillogó kapcsolója (30)

Vészhelyzeti lámpák - Nyomja meg a kapcsoló tetejét a vészvillogók bekapcsolásához. Nyomja meg a kapcsoló alját a vészvillogók kikapcsolásához.

Gyorscsatlakozó kapcsolója (31) (ha a felszereltség része)

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A munkaeszközök helytelen csatlakoztatása személyi sérülést vagy halált okozhat.

A gépet csak azt követően üzemeltesse, hogy teljes bizonyossággal meggyőződött arról, hogy a csatlakozó csapok megfelelően vannak rögzítve. A rögzítés megfelelő voltát a következők szerint ellenőrizze:

1. Billentse lefelé a munkaeszközt.

2. Fejtsen ki lefelé ható nyomást a munkaeszközre.

3. Tolasson el a géppel, és győződjön meg róla, hogy a munkaeszköz és a csatlakozó egymáshoz képest nem mozdult-e el.


A gyorscsatlakozó piros rögzítőgombbal ellátott érintkező kapcsolója a csapok összezárására szolgál. A gyorscsatlakozó érintkező kapcsolója ugyanakkor a gyorscsatlakozó csapjainak szétnyitására is szolgál.


FIGYELMEZTETÉS

Mielőtt a gyorscsatlakozó csapokat lekapcsolná, vegye le az adapter kisegítő tömlőit.

Ha az adaptert a kisegítő tömlővel húzza, a gép károsodhat.


Szétnyitás - A kapcsoló kioldásához nyomja meg a kapcsoló alján található piros fület. Ezután a kapcsoló felső részét meg lehet nyomni a csatolócsapok kioldásához.

Összezárás - A csatolócsapok csatlakoztatásához nyomja meg a kapcsoló alját. A kapcsoló csatlakoztatott állapotban marad.


FIGYELMEZTETÉS

A gyorscsatlakozó csapjainak összezárását követően fel kell szerelni a munkaeszközök kiegészítő tömlőit.

A munkaeszköz kiegészítő tömlők nélkül történő használata a munkaeszköz meghibásodásához vezethet.


Lépcső lámpájának kapcsolója (32)

Lépcsőt megvilágító fény - Ez a kapcsoló a vezetőfülkében található, és egy második kapcsolóval működik együtt a lépcsővilágítás szabályozásához. A lépcsővilágítás második kapcsolója az akkumulátorházban található, a munkagép bal oldalán. Mindkét kapcsoló, mindkét helyzete be- vagy kikapcsolhatja a lépcsővilágítást attól függően, hogy a másik kapcsoló milyen helyzetben van. Ha a lépcsővilágítás kapcsoló kikapcsolt helyzetben van, állítsa a kapcsolót a másik helyzetbe a lépcsővilágítás bekapcsolásához. Ha a lépcsővilágítás kapcsoló bekapcsolt helyzetben van, állítsa a kapcsolót a másik helyzetbe a világítás kikapcsolásához. A lépcsővilágítást be lehet kapcsolni a vezetőfülkében, majd ki lehet kapcsolni a hátsó lökhárítóban lévő szervizközpont helyénél. A lépcsővilágítást ki lehet kapcsolni a vezetőfülkében, miután azt bekapcsolták a hátsó lökhárítóban lévő szervizközpont helyénél.

Megjegyzés A lépcsővilágítás külső kapcsolója a lépcső mögött található, a munkagép bal oldalán.

Közlekedési világítás kapcsolója (33)

Közlekedési világítás - Ennek a kapcsolónak három állása van, amelyek a következők: ALSÓ vagy KIKAPCSOLT helyzet, KÖZÉPSŐ vagy ELSŐ helyzet és FELSŐ vagy MÁSODIK helyzet. A bekapcsolt világítás az alábbi listán szereplő egyes helyzetekben.

ALSÓ vagy KIKAPCSOLT helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az összes közlekedési világítás kikapcsolásához.

Megjegyzés A vezetőfülke háttérvilágítása és a munkagép hátulján lévő helyzetjelző lámpák bekapcsolva maradnak, amikor a vezetőfülke egy másik kapcsolójával biztosítják ezek áramellátását.

KÖZÉPSŐ vagy ELSŐ helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az alábbiakban felsorolt lámpák bekapcsolásához.

  • mindegyik háttérvilágítás a vezetőfülkében

  • helyzetjelző lámpák a munkagép hátuljánál

  • két, előre néző, a sárvédőre szerelt, közlekedéshez használt lámpa

FELSŐ vagy MÁSODIK helyzet - Állítsa a kapcsolót ebbe a helyzetbe az alábbiakban felsorolt lámpák bekapcsolásához.

  • mindegyik háttérvilágítás a vezetőfülkében

  • helyzetjelző lámpák a munkagép hátuljánál

  • négy, előre néző, a sárvédőre szerelt, közlekedéshez használt lámpa

  • két, közlekedéshez használt lámpa a munkagép hátuljánál

Ventilátor kezelőszerve (34)

Ventilátor kapcsoló - A ventilátor légfúvó motorjának fordulatszámát a ventilátor kezelőszervével lehet szabályozni.

KI - A ventilátor légfúvó motorjának leállításához állítsa a gombot ebbe a helyzetbe.

A ventilátor változtatható/automatikus szabályozása - AUTOMATIKUS üzemmódban a ventilátor fordulatszámának kapcsolója a ventilátor légfúvó motorját a fokozatmentesen változtatható fordulatszám és a ventilátor automatikus fordulatszám-szabályozása között szabályozza. Fordítsa el a gombot az óramutató járásával megegyező irányban KI helyzetből a kívánt beállításra a ventilátor fordulatszámának kézi szabályozásához. Fordítsa el a gombot az óramutató járásával megegyező irányban AUTOMATIKUS helyzetbe, amikor a ventilátor fordulatszámának automatikus szabályozására van szükség.

Hőmérsékletszabályozás (35)

Hőmérséklet-szabályozó gomb - HIDEG beállításhoz fordítsa el a gombot az óramutatók járásával ellenkező irányban. MELEG beállításhoz fordítsa el a gombot az óramutatók járásával megegyező irányban.

Megjegyzés A felmelegítés után az ablakok bepárásodhatnak. Ezt az állapotot a következő műveletekkel lehet megszüntetni.

  • Az ablak párásodását okozhatja a vezetőfülke frisslevegő-szűrőbetétjének eltömődése. Ügyeljen arra, hogy a frisslevegő-szűrő tiszta legyen, és megfelelő friss levegős keveréket tegyen lehetővé.

  • A párátlanítás akkor a leghatékonyabb, amikor a légkondicionáló kapcsolója a bal oldali helyzetben van. Állítsa a légkondicionáló kapcsolóját bal oldali helyzetbe, és állítsa be a hőmérsékletszabályozót. A légkondicionáló eltávolítja a felesleges párát a levegőből, és a fűtőegység felmelegíti a levegőt. A kívánt hőmérsékletet a hőmérsékletszabályozóval kell beállítani.

Légkondicionáló kapcsolója (36)

Légkondicionáló berendezés - A légkondicionáló bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló bal oldalát. A légkondicionáló kikapcsolásához állítsa a kapcsolót a középső állásba.

Automatikus hőmérsékletszabályozás (ATC) - Az ATC bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát. A beállított hőmérséklet biztosításához az ATC szükség szerint fűti vagy hűti a vezetőfülkét. Az ATC kikapcsolásához állítsa a kapcsolót középső helyzetbe.

Megjegyzés Ha a vezetőfülke hőmérséklete nem marad meg a beállított hőmérsékleten, akkor növelje maximálisra a ventilátor fordulatszámát.

Vezérlőpanel billentyűzete

A vezérlőpanel billentyűzete a vezetőfülke jobb oldali ablaka alatt található, a motor indítókapcsolója felett.



Illusztráció 12g06248032
(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód
(38) Rögzítő tengelykapcsoló bekapcsolása
(39) Erőátvitel-lekapcsoló felülbíráló kapcsolója
(40) Gémlengés-csillapító
(41) Emelési ejektor
(42) Billentési ejektor
(43) Súgó funkció
(44) Monitor kapcsolója
(45) Alsó ejektor
(46) Erőátvitel sebességfokozata (tartomány) - növelés
(47) Erőátvitel sebességfokozata (tartomány) - csökkentés

Automatikus váltás kezelőszerve (37, 46, 47)



Illusztráció 13g06248033
A vezérlőpanelen lévő billentyűzet bal oldali vége látható
(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztása
(46) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - növelés
(47) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - csökkentés

Működtetés áttekintése

A kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztására szolgáló gomb lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy válasszon az erőátvitel sebességfokozatának kézi vagy automatikus (automatikus váltás) beállítása között.

Amikor az automatikus szabályozás van bekapcsolva, a gépkezelő kiválasztja a kívánt legalacsonyabb és legmagasabb működési sebességet a billentyűzet segítségével. A vezérlő kiválasztja az erőátvitel megfelelő sebességfokozatát a munkagép haladási sebességének megfelelően.

Az automatikus üzemmódban rendelkezésre álló, erőátviteli sebességfokozat-tartományok megváltoztathatók, és ezeket a gépkezelő állítja be. Három, különböző sebességtartomány kiválasztására van lehetőség mindkét automatikus üzemmódban, azaz összesen hat különböző sebességtartomány áll rendelkezésre.

Három gomb (38, 46, és 47) kombinációját használhatja a gépkezelő az automatikus váltás működésének kiválasztásához.

(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztása - Nyomja meg és engedje fel a gombot ahhoz, hogy végigléptessen az erőátvitel működtetéséhez rendelkezésre álló, három választási lehetőségen. Ezek a választási lehetőségek a következők: kézi üzemmód, 1. automatikus üzemmód és 2. automatikus üzemmód.

(46) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - növelés

(47) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - csökkentés

Megjegyzés Az erőátviteli sebességfokozat/tartomány kiválasztására szolgáló (46) és (47) jelű gomb egyaránt rendelkezik funkcióval kézi üzemmódban és mindkét automatikus üzemmódban.

Kézi vezérlés



Illusztráció 14g02877578
Kézi vezérlés
Egyik fény sem világít manuális üzemmódban a kiválasztott sebességtartománytól függetlenül.

(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztása - A kézi üzemmód van kiválasztva, ha a fenti gombon egyik fény sem világít. Nyomja meg és engedje fel a gombot addig, amíg ki nem választja a kézi üzemmódot.

(46) Felfelé váltás - Amikor a kézi üzemmód van bekapcsolva, az erőátvitel sebességfokozatának növeléséhez nyomja meg és engedje fel ezt a gombot. Kézi üzemmódban ez a gomb ugyanúgy működik, mint a felfelé váltó kapcsoló a STIC kezelőszervén.

(47) Lefelé váltás - Amikor a kézi üzemmód van bekapcsolva, az erőátvitel sebességfokozatának csökkentéséhez nyomja meg és engedje fel ezt a gombot. Kézi üzemmódban ez a gomb ugyanúgy működik, mint a lefelé váltó kapcsoló a STIC kezelőszervén.

1. automatikus üzemmód



Illusztráció 15g02877198
Az 1. automatikus üzemmódban kiválasztható sebességtartományok
A gombok felett kigyulladó fények jelzik a kiválasztott erőátviteli üzemmódot és sebességtartományokat.
(A) Automata 1-2
(B) Automata 1-3
(C) Automata 1-4

Három automatikus sebességtartomány áll rendelkezésre az 1. automatikus üzemmódban. A rendelkezésre álló legalacsonyabb sebességfokozat az 1. fokozat, és a legmagasabb rendelkezésre álló sebességfokozat a 4. fokozat.

  • Automata 1-2

  • Automata 1-3

  • Automata 1-4

(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztása - Az 1. automatikus üzemmód van kiválasztva, amikor a gomb fölött csak a bal oldali fény világít. Nyomja meg és engedje fel a gombot addig, amíg ki nem választja az 1. automatikus üzemmódot.

(46) Sebességtartomány növelése - Amikor az 1. automatikus mód van kiválasztva, nyomja meg és engedje fel ezt a gombot az automatikus váltási tartomány legfelső sebességfokozatának növeléséhez.

(47) Sebességtartomány csökkentése - Amikor az 1. automatikus mód van kiválasztva, nyomja meg és engedje fel ezt a gombot az automatikus váltási tartomány legfelső sebességfokozatának csökkentéséhez.

2. automatikus üzemmód



Illusztráció 16g02877503
A 2. automatikus üzemmódban kiválasztható sebességtartományok
A gombok felett kigyulladó fények jelzik a kiválasztott erőátviteli üzemmódot és sebességtartományokat.
(D) Automata 2
(E) Automata 2-3
(F) Automata 2-4

Három automatikus sebességtartomány áll rendelkezésre a 2. automatikus üzemmódban. A rendelkezésre álló legalacsonyabb sebességfokozat a 2. fokozat, és a legmagasabb rendelkezésre álló sebességfokozat a 4. fokozat.

  • Automata 2

  • Automata 2-3

  • Automata 2-4

(37) Kézi/automatikus váltási üzemmód kiválasztása - A 2. automatikus üzemmód van kiválasztva, amikor a gomb fölött az első és a második fény világít. Nyomja meg és engedje fel a gombot addig, amíg ki nem választja a 2. automatikus üzemmódot.

(46) Sebességtartomány növelése - Amikor a 2. automatikus mód van kiválasztva, nyomja meg és engedje fel ezt a gombot az automatikus váltási tartomány legfelső sebességfokozatának növeléséhez.

(47) Sebességtartomány csökkentése - Amikor a 2. automatikus mód van kiválasztva, nyomja meg és engedje fel ezt a gombot az automatikus váltási tartomány legfelső sebességfokozatának csökkentéséhez.

Rögzítő tengelykapcsoló bekapcsolása (38)

Rögzítő tengelykapcsoló bekapcsolása - Nyomja meg és engedje fel ezt a kapcsolót ahhoz, hogy bekapcsolja a rögzítő tengelykapcsolót (ha a felszereltség része) a második fokozathoz. A rögzítő tengelykapcsoló soha nincs bekapcsolva az első fokozathoz, de mindig be van kapcsolva a harmadik és a negyedik fokozathoz, kivéve, ha kikapcsolják az elektroműszerésszel (ET, Electronic Technician). A nyomatékváltó rögzül, amikor a motor fordulatszáma a megfelelő sebességtartományban van. A digitális kijelzőn és a billentyűzeten, a gomb fölött kigyullad egy jelző, amikor a nyomatékváltó rögzítőkapcsolója be van kapcsolva. A rögzítő tengelykapcsoló kikapcsolásához nyomja meg újra, és engedje el ezt a gombot.

Ez a funkció hatékonyabb működtetést tesz lehetővé nagyobb sebességnél, illetve teherszállításkor.

Megjegyzés A nyomatékváltó rögzítőkapcsolójának működésben kell lennie a motorfék kezelőszervének (ha a felszereltség része) használatához.

Erőátvitel lekapcsoló felülbíráló kapcsolója (39)

Az erőátvitel lekapcsolójának felülbírálása - Az erőátvitel lekapcsoló felülbíráló kapcsolója a billentyűzeten található.

Ez a gomb teszi lehetővé, hogy a gépkezelő leállítsa vagy megváltoztassa a lekapcsoló üzemmódját. A rendszer emlékezni fog választására a következő indítási ciklus idején. Nyomja az erőátvitel lekapcsolót a kívánt üzemmódhoz tartozó helyzetbe. Ha a lekapcsoló kikapcsolt állapotra van állítva, az erőátvitel lekapcsoló kikapcsolt állapotát jelző világít a műszerfalon. A bal oldali üzemi fék pedáljának felengedése nem semlegesíti az erőátvitelt.

Amikor a gépkezelő megnyomja a Lekapcsolás kikapcsolva gombot a gombsoron, a funkció végigfut a rendelkezésre álló üzemmódokon. A jelzőlámpák a következők szerint világítanak:

  • Kikapcsolva - nincs fény

  • Működtetés vízszintes talajon - a gomb felett lévő, bal oldali, első jelző világít.

  • Működtetés enyhe lejtőn - a gomb felett lévő, bal oldali, két jelző világít.

  • Működtetés meredek lejtőn - a gomb felett lévő, mindhárom jelző világít.

Gémlengés-csillapító engedélyezése (40)

Gémlengés-csillapító (ha a felszereltség része) - Ha nagy sebességgel halad nehéz terepen, a kanál mozog és kileng. A gémlengés-csillapító rendszer lengéscsillapítóként működik, amely a kanálra ható erőket egyensúlyozza ki. Ez a funkció segít javítani a teljes munkagép egyensúlyát.

Megjegyzés A gémlengés-csillapító bekapcsolására szolgáló gomb háttérvilágítása nem működik, ha ez a funkció nincs a munkagépbe beszerelve.



Illusztráció 17g03395532
A gémlengés-csillapító rendelkezésre álló beállításai
(A) AUTOMATIC (AUTOMATIKUS)
(B) SERVICE
(C) KI

AUTOMATIC (AUTOMATIKUS) - Nyomja meg és engedje fel a gémlengés-csillapító bekapcsolására szolgáló gombot az automatikus gémlengés-csillapító rendszer bekapcsolásához.

Amikor a gémlengés-csillapító rendszer automatikus üzemmódja működésben van, a gémlengés-csillapító bekapcsolására szolgáló gomb fölötti fény kigyullad.

Amikor a munkagép működésben van, és a gémlengés-csillapító rendszer be van kapcsolva, egy zöld színű jelző világít a jobb oldali műszerfal panelén. A jelző nem világít, amikor az automatikus üzemmódban ki van választva és a munkagép álló helyzetben van.

Az automatikus gémlengés-csillapító bekapcsol, amikor a haladási sebesség nagyobb mint 8.1 km/h (5 mph) ELŐREMENETI irányban, és kikapcsol, amikor a haladási sebesség 7.1 km/h (4.4 mph) alatt van. Az automatikus gémlengés-csillapító bekapcsol, amikor a haladási sebesség nagyobb mint 3.2 km/h (2 mph) HÁTRAMENETI irányban, és kikapcsol, amikor a haladási sebesség 2.2 km/h (1.4 mph) alatt van.

Megjegyzés Az automatikus gémlengés-csillapító működésbe lépéséhez tartozó sebességeket az információs kijelzőn lehet konfigurálni, az elektroműszerész (ET, Electronic Technician) segítségével. A kikapcsolási sebesség előre beállított értéke 1 km/h (0.62 mph) a konfigurált bekapcsolási sebesség alatt.

SERVICE - Ez a funkció elsősorban a nyomástároló szervizelésekor használatos. Nyomja meg és tartsa lenyomva a gémlengés-csillapító gombját 2 másodpercig a gémlengés-csillapító rendszer szerviz módjának bekapcsolásához. A gémlengés-csillapító bekapcsolására szolgáló gomb fölötti mindhárom fény világít, amikor a gémlengés-csillapító szerviz módja ki van választva. Egy hangjelzéses riasztás ugyancsak nyugtázza, hogy a rendszer szerviz módban van. Amikor a gémlengés-csillapító rendszer be van kapcsolva, egy zöld színű jelző világít a jobb oldali műszerfal panelén. Ha a rögzítőfék nincs működésben, a gémlengés-csillapító rendszer nem kapcsol be, és egyetlen jelző sem világít a jobb oldali műszerfal panelén.

KI - Nyomja meg és engedje fel újra a gémlengés-csillapító gombját a gémlengés-csillapító rendszer kikapcsolásához. A gémlengés-csillapító bekapcsolására szolgáló gomb fölötti egyik fény sem világít.

Emelési ejektor (41)

Raise Kickout (Emelési lökésgátló) - Az emelési ejektor beállításához emelje fel a gémet a kívánt helyzetbe. Ezután nyomja meg, és tartsa 2 másodpercig lenyomva az emelési ejektor gombját. A billentyűzet-gomb LED-es fénye egyszer felvillan, és egy sípszó jelzi, hogy az emelési ejektor beállítása megtörtént. A gém visszatér a beprogramozott helyzetbe, amikor az emelési ejektor működésben van, és a gém az ejektor helyzete alatt van.

Billentési ejektor (42)

Döntési ejektor - A billentési ejektor helyzetének beállításához először billentse a kanalat a kívánt ásási szögbe. Ezután nyomja meg, és tartsa 2 másodpercig lenyomva a billentési ejektor gombját. A billentyűzet-gomb LED-es fénye egyszer felvillan, és egy sípszó jelzi, hogy a billentési ejektor beállítása megtörtént. A kanál visszatér a beprogramozott helyzetbe, amikor a billentési ejektor működésbe lép, és a kanalat az ejektor pozícióján túl ürítik.

Súgó funkció (43)

Súgó funkció - A súgó funkció bekapcsolásához nyomja meg, és engedje el a gombot. Minden súgó információt biztosító jelzőlámpa kigyullad. A súgó segítség funkció 10 másodpercig lesz aktív. Nyomja meg bármelyik villogó gombot, hogy segítséget kapjon az információs kijelző panelen. Nyomja meg újra a súgó gombot, hogy törölje a súgó segítséget.

Monitor kapcsolója (44)

Kijelző mód kapcsolója - A munkagép üzemórái, a motor fordulatszáma, a munkagéppel megtett mérföldek száma és a hibakódok megjelenítése közötti váltáshoz nyomja meg ennek a kapcsolónak a felső részét.

Alsó ejektor (45)

Alsó ejektor - Az alsó ejektor beállításához eressze le a gémet a kívánt helyzetbe. Ezután nyomja meg, és tartsa 2 másodpercig lenyomva az alsó ejektor gombját. A billentyűzet LED-es fénye egyszer felvillan, és egy sípszó jelzi, hogy az alsó ejektor beállítása megtörtént. A gém visszatér a beprogramozott helyzetbe, amikor az alsó ejektor működésben van, és a gém az ejektor helyzete felett van.

Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - növelés (46)

(46) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - növelés - A gomb használatára vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Automatikus váltás kezelőszerve (37, 46, 47)", Használati és karbantartási kézikönyv, "Gépkezelő kezelőszervei".

Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - csökkentés (47)

(47) Erőátvitel sebességfokozata/tartomány - csökkentés - A gomb használatára vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Automatikus váltás kezelőszerve (37, 46, 47)", Használati és karbantartási kézikönyv, "Gépkezelő kezelőszervei".

A jobb oldali konzol funkciói



Illusztráció 18g06248034
Ez a konzol a gépkezelő ülésének jobb oldalán található.
(48) Billentyűzet
(49) Elektromos aljzat — 12V
(50) Kiegészítő audiobemenet
(51) A motor kulcsos kapcsolója
(52) Szerelékreteszelés
(53) Rögzítőfék
(54) Elektromos aljzat — 12V
(55) Elektroműszerész diagnosztikai aljzata

Billentyűzet (48)

A billentyűzet használatára vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Vezérlőpanel billentyűzete", Használati és karbantartási kézikönyv, "Gépkezelő kezelőszervei".

Elektromos aljzat (49)

Elektromos aljzat - A 12 V-os elektromos aljzat különböző, gépjárművekben használatos elektromos berendezések és tartozékok áramellátására szolgál.

Megjegyzés Az elektromos aljzatot ne használja szivargyújtóként.

Kiegészítő audiobemenet (50)

Ez a bemeneti csatlakozóaljzat kompatibilis, kiegészítő audioeszközökkel használható.

A motor kulcsos kapcsolója (51)

A motor kulcsos kapcsolójának helyzetét az a fólia jelzi, amely körülveszi a motor kulcsos kapcsolóját.



Illusztráció 19g03740273

A MOTOR KÉSLELTETETT LEÁLLÍTÁSÁNAK FELÜLBÍRÁLÁSA - A motor kulcsos kapcsolójának ez a helyzete az Ön munkagépén nem áll rendelkezésre.

KI - A motor kulcsos kapcsolójába csak akkor lehet betenni a kulcsot, illetve csak akkor lehet kivenni onnan a kulcsot, ha az KI helyzetben van. KI álláson a fülke elektromos áramköreinek nagy része nem kap áramot. A vezetőfülke világítása, a műszerfal-világítás, a hátsó lámpák és a tetővilágítás akkor is működőképes, ha a motorindító kapcsoló KI helyzetben van.

Megjegyzés: A vezetőfülke áramellátása a motor kulcsos kapcsolójának KI helyzete mellett is biztosított, ha az alábbi két körülmény egyszerre fennáll:

  • Az akkumulátorleválasztó kapcsoló BE helyzetben van.

BE - A motor kulcsos kapcsolóját fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányban BE helyzetbe a vezetőfülke összes áramkörének bekapcsolásához.

START (INDÍTÁS) - Az erőátvitelnek ÜRES helyzetben kell lennie. A motor kulcsos kapcsolóját fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányban INDÍTÁS helyzetbe a motor indítózásához. A motor beindulása után engedje el a kulcsot. A motor kulcsos kapcsolója visszaáll a BE helyzetbe.

Szerelékreteszelés (52)



Illusztráció 20g01429368

Megjegyzés Egy piros színű zárófül is része a szerelékreteszelés kapcsolójának. A fület fel kell emelni és meg kell tartani ahhoz, hogy a kapcsolót bármelyik irányban meg lehessen nyomni. Emelje fel a zárófület, és nyomja meg a kapcsoló tetejét a szerelékek kezelőszerveinek kikapcsolásához. Emelje fel a zárófület, és nyomja meg a kapcsoló alját a szerelékek kezelőszerveinek bekapcsolásához.

Szerelékreteszelés - A szerelékreteszelés kapcsolója a szerelékek kezelőszerveinek kikapcsolására szolgál. Nyomja meg a kapcsoló tetejét a szerelékek kezelőszerveinek kikapcsolásához. Mindig kapcsolja ki a szerelékek kezelőszerveit, mielőtt kiszáll az ülésből, illetve mielőtt hozzákezd a munkagép szervizeléséhez. A szerelékek kezelőszerveit akkor is mindig ki kell kapcsolni, amikor a munkagépet felügyelet nélkül hagyja.

Szerelékek kioldása - Nyomja meg a kapcsoló alját a szerelékek kezelőszerveinek bekapcsolásához.

Rögzítőfék (53)



Illusztráció 21g01429368

Megjegyzés Egy piros színű zárófül is része a rögzítőfék kapcsolójának. A fület fel kell emelni és meg kell tartani ahhoz, hogy a kapcsolót bármelyik irányban meg lehessen nyomni. Emelje fel a zárófület, és nyomja meg a kapcsoló tetejét a rögzítőfék működtetéséhez. Emelje fel a zárófület, és nyomja meg a kapcsoló alját a rögzítőfék kioldásához.

Rögzítőfék - A munkagép megállítása után működtesse a rögzítőféket. Ha az üzemi fékekkel nem lehet megállítani a munkagépet, használja a rögzítőféket.

Elektromos aljzat (54)

Elektromos aljzat - A 12 V-os elektromos aljzat különböző, gépjárművekben használatos elektromos berendezések és tartozékok áramellátására szolgál.

Megjegyzés Az elektromos aljzatot ne használja szivargyújtóként.

Elektroműszerész diagnosztikai aljzata (55)

Elektroműszerész (ET, Electronic Technician) - A szervizaljzat lehetővé teszi a szervizelést végző személyzet számára, hogy hordozható számítógépüket a munkagép elektronikus rendszeréhez csatlakoztassák a Cat elektroműszerész eszköze segítségével. Ez az összekapcsolás a szerviz személyzetnek, hogy megvizsgálja a munkagép géprendszerét és a motorrendszert.

Akkumulátorház



Illusztráció 22g06248035
Az akkumulátorház a létra mögött található, a munkagép bal oldalán.
(56) Lépcsővilágítás kapcsoló
(57) Motorleállító kapcsoló

Lépcsővilágítás kapcsoló (56)

Lépcsővilágítás kapcsoló - Ez a kapcsoló az akkumulátorházban található, és egy második kapcsolóval működik együtt a lépcsővilágítás szabályozásához. A lépcsővilágítás második kapcsolója a vezetőfülke jobb oldali oszlopán található. Mindkét kapcsoló, mindkét helyzete be- vagy kikapcsolja a lépcsővilágítást attól függően, hogy a másik kapcsoló milyen helyzetben van. Ha a lépcsővilágítás kapcsoló kikapcsolt helyzetben van, állítsa a kapcsolót a másik helyzetbe a lépcsővilágítás bekapcsolásához. Ha a lépcsővilágítás kapcsoló bekapcsolt helyzetben van, állítsa a kapcsolót a másik helyzetbe a világítás kikapcsolásához. A lépcsővilágítást be lehet kapcsolni a hátsó lökhárítóban lévő szervizközpontnál, majd ki lehet kapcsolni a vezetőfülkében. Ha a lépcsővilágítást a vezetőfülkében bekapcsolják, azt ki lehet kapcsolni a létra mögötti akkumulátorháznál.

Megjegyzés A motor indítókapcsolójának (51) nem kell BE helyzetben lennie ahhoz, hogy a lépcsővilágítás rendelkezzen áramellátással a működéshez.

Megjegyzés A lépcsővilágítás kapcsolója (32) a vezetőfülkében, a munkagép jobb oldali vezetőfülke-oszlopán lévő vezérlőpanelen található.

Motorleállító kapcsoló (57)

A kapcsoló úgy működik, hogy elzárja motor az üzemanyag-ellátását.

Üzemanyagrendszer KI - Emelje fel a kapcsoló védőfedelét, és állítsa a billenőkapcsolót felfelé KI helyzetbe.

Üzemanyagrendszer BE - Állítsa a billenőkapcsolót lefelé az üzemanyagrendszer működtetéséhez. A billenőkapcsoló automatikusan alsó helyzetbe kerül akkor is, amikor a kapcsoló védőfedelét leeresztik.

Megjegyzés A motor nem áll le azonnal. A motorban és a vezetékekben lévő üzemanyagnak el kell fogynia, mielőtt a motor leáll.

A motor üresjáratának leállítása

A funkció leállítja a motort, ha a gépkezelő egy ideig nem működteti a munkagépet. A funkció az egyéb rendszereket (pl. légkondicionáló) nem állítja le, ami a motor leállítását követően lemerítheti az akkumulátort. Ezt a funkciót a Cat márkakereskedő szakembere tudja bekapcsolni vagy kikapcsolni. Motor üresjárati leállítást megkívánhatnak a helyi előírások.

A Motor üresjáratának leállítása (EIS) funkció az alábbi feltételek teljesülése esetén állítja le a motort:

  • A motor hűtőfolyadékának hőmérséklete a legutóbbi indítás előtt meleg volt.

  • A rögzítőfék működésben van.

  • A fojtószelep pedálja ki van engedve.

  • A sebességváltó üres fokozatban van.

  • A munkaeszköz nincs használatban.

  • Más funkciók nincsenek működésben.

  • Az akkumulátorfeszültség 24,5 V-nál nagyobb.

Megjegyzés Ha bármilyen üzemi ellenőrzés vagy kalibrálás folyamatban van, a munkagép nem áll le a motor üresjáratának esetén.

A leállítás előtt 20 másodperccel bekapcsol egy eseményjelző lámpa, hangjelzés szólal meg, és az "Engine Idle Shutdown Pending" (A motor üresjárati leállítása folyamatban) üzenet villog az információs kijelzőn.

Megjegyzés A leállítás előtt 20 másodperccel a motor fordulatszáma is 1000 fordulat/percre korlátozódik.

A gépkezelő a fenti felsorolásban szereplő bármelyik kezelőszerv működtetésével félbeszakíthatja leállítási folyamatot. A gépkezelő számára javasolt művelet a leállítási folyamat félbeszakítására az üzemi fékpedáljának megnyomása.

Caterpillar Information System:

New Seal Kit in the Control Valve Group Is Now Available on Certain Backhoe Loaders {5051} New Seal Kit in the Control Valve Group Is Now Available on Certain Backhoe Loaders {5051}
Updated Front Valve Bank Covers are Now Available for Certain 12M3, 140M3, and 160M3 Motor Graders {7167} Updated Front Valve Bank Covers are Now Available for Certain 12M3, 140M3, and 160M3 Motor Graders {7167}
Procedure to Install New Lower Fuel Filter Support Bracket for Certain C175 Engines {1261, 1262} Procedure to Install New Lower Fuel Filter Support Bracket for Certain C175 Engines {1261, 1262}
559D and 579D Knuckleboom Loader Machine Systems Stabilizer Cylinder - Remove and Install
Improved Torque Specifications for the Hose Fittings at the Priority Valve Manifold and Valve Block are Now Used on Certain TL1055D and TL1255D Telehandlers {5057} Improved Torque Specifications for the Hose Fittings at the Priority Valve Manifold and Valve Block are Now Used on Certain TL1055D and TL1255D Telehandlers {5057}
Cleaning the Solenoid Valve Group May Increase the Performance for the Fan Control on Certain Telehandlers {1387} Cleaning the Solenoid Valve Group May Increase the Performance for the Fan Control on Certain Telehandlers {1387}
986K Wheel Loader Battery Disconnect Switch
994K Wheel Loader Systems Control Valve
The 357-9456 Bolts (Lifter Shaft Bolts) May Fail on Certain C175 Machine Engines {1000, 1209} The 357-9456 Bolts (Lifter Shaft Bolts) May Fail on Certain C175 Machine Engines {1000, 1209}
986K Wheel Loader Power Train Axle Oil Cooler - Remove and Install
Certain Cat® Product Link Assets are Unable to Unsubscribe in Dealer Service Portal (DSP) {7606} Certain Cat® Product Link Assets are Unable to Unsubscribe in Dealer Service Portal (DSP) {7606}
RM500B Reclaimer Mixer Machine Systems Position Sensor (Rotor Depth) - Calibrate
12K, 120K, 140K and 160K Motor Graders Power Train Tandem - Check
Harsh Directional Shift Performance on Certain Motor Graders {7000} Harsh Directional Shift Performance on Certain Motor Graders {7000}
Latest Channel1 Video Notice for D-Series and D2 Series Compact Track Loaders, Multi-Terrain Loaders, Skid Steer Loaders {7000} Latest Channel1 Video Notice for D-Series and D2 Series Compact Track Loaders, Multi-Terrain Loaders, Skid Steer Loaders {7000}
Improved O-Ring Seals for the Rear Axle Lubrication System are Now Available for 785C Off-Highway Trucks {1374, 3016, 3067, 3260, 4257, 5068} Improved O-Ring Seals for the Rear Axle Lubrication System are Now Available for 785C Off-Highway Trucks {1374, 3016, 3067, 3260, 4257, 5068}
994K Wheel Loader Systems Control Valve
Diagnostic Fault Codes Occurring at the Same Time May Have Different Engine Hours Stamps on Certain Cat® Product Link Elite Assets {7606} Diagnostic Fault Codes Occurring at the Same Time May Have Different Engine Hours Stamps on Certain Cat® Product Link Elite Assets {7606}
Air Conditioning and Heating R134a for All Caterpillar Machines Refrigerant Compressor
Cat ® Command for Dozing, Gen 3.5 Remote Control Operator Console with RFID for D8T Track Type Tractor Horn - Test - Daily
Cat ® Command for Dozing, Gen 3.5 Remote Control Operator Console with RFID for D8T Track Type Tractor Machine Override Controls - Check - Daily
Cat ® Command for Dozing, Gen 3.5 Remote Control Operator Console with RFID for D8T Track Type Tractor Monitor - Clean - When Required
Certain Cat® Product Link Assets With Cat Production Measurement May Map Segment Time Incorrectly to Previous Cycle {7606} Certain Cat® Product Link Assets With Cat Production Measurement May Map Segment Time Incorrectly to Previous Cycle {7606}
A New Caterpillar Advanced Ride Management Seat Suspension Is Available For 770G, 772G, 773G, 775G, 777G Off Highway Trucks {7324} A New Caterpillar Advanced Ride Management Seat Suspension Is Available For 770G, 772G, 773G, 775G, 777G Off Highway Trucks {7324}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.